Nederlands drama in Stellenbosch image
Herman m

Nederlands drama in Stellenbosch

Zondagavond 4 november start de nieuwe Nederlandse dramaserie Stellenbosch. Een wijnboerderij uit één van de belangrijkste wijnstreken van Zuid-Afrika staat centraal in de zevendelige serie.

De glooiende heuvels, een geweldig zonnig klimaat en een vruchtbare grond zorgen er samen voor dat de omgeving van Stellenbosch een van de beste wijnstreken van Zuid-Afika is. De lokale bewoners waarom vaak mensen van Nederlandse komaf, Kaap-Hollandse landhuizen liggen verspreid over de druivenvelden. De eveneens Nederlandse familie Keppel in de serie Stellenbosch begint in de jaren zestig met het verbouwen van druiven en het stoken van wijn op hun boerderij Arkadia. Het verhaal begint wat flauwtjes, maar al snel komt er een mysterieus geheim aan het licht waardoor de serie blijft boeien tot aan de laatste minuut. Bovendien geeft de serie een idee van de enorme impact van de Zuid-Afrikaanse apartheid op haar inwoners.

De serie heet Stellenbosch, maar stiekem vonden de opnames plaats in het verderop gelegen Wellington. Dat neemt niet weg dat je met deze zevendelige serie de komende koude maanden kunt genieten van de Zuid-Afrikaanse zon.

Stellenbosch, vanaf zondag 4 november 20.15 uur zeven weken lang op Nederland 2.

Foto Jaap Vrenegoor/Motel Films