VIDEO: Zwemmen met kwallen image
Rens

VIDEO: Zwemmen met kwallen

Zwemmen tussen miljoenen kwallen? Dat is voor de meeste mensen eerder een nachtmerrie dan een droom. Toch is het kwallenmeer in Palau een drukbezochte attractie.

Jellyfish Lake bevindt zich op het Eil Malk eiland in de Republiek van Palau.
Toen zo'n 12.000 jaar geleden het waterpeil van de oceaan zakte, werden deze kwallen afgezonderd in een natuurlijk bassin op het eiland. Doordat ze niet meer hoefden te vrezen voor natuurlijke vijanden, ontwikkelden de kwallen in dit meer zich tot een nieuwe soort. Deze groep is hierdoor zo geëvolueerd dat hun tentakels niet meer giftig zijn. Ook zwemmers hoeven dus niet meer voor deze kwallen te vrezen. Jellyfish Lake is dan ook één van de weinige plekken op aarde waar je zonder bescherming kunt zwemmen tussen deze holtedieren. Vooral als je eens door zo'n beestje gestoken bent en daardoor de zee niet meer in durft, is dit een goede therapie.

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversenLees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.