Huur Liechtenstein af! image
Rvanhegelsom

Huur Liechtenstein af!

Altijd al eens je eigen land willen besturen? Nu kan dat! Voor €45.000 per nacht ben jij de nieuwe heerser over Liechtenstein. De politie staat de hele tijd tot je beschikking, je krijgt de mogelijkheid koninklijke wijn te proeven én je mag een straat naar jezelf vernoemen.

'Liechtenstein, waar ligt dat?', hoor je de mensen denken. Doordat weinigen deze dwergstaat op de kaart kunnen aanduiden, werd een ludieke (maar wel echte!) actie op poten gezet om zo de bekendheid te vergroten. Voor 'slechts' €45.000 kun je heel Liechtenstein afhuren en een straat naar jezelf vernoemen.

Ligging

Deze actie blijkt goed te werken, want hierdoor weten verschillende mensen al dat de dwergstaat in het westen en het zuiden door Zwitserland wordt ingesloten. In het oosten grenst Liechtenstein aan Oostenrijk en het midden van de staat ligt in de Alpen. Het is in elk geval een goed begin!

Snoop Dogg

De Amerikaanse website Airbnb en eventbureau Tourismus uit Liechtenstein kwamen op het lumineuze idee nadat Snoop Doggy Dogg, een befaamde Amerikaanse rapper, het eiland wilde afhuren voor zijn videoclip. Snoop Dogg kreeg weliswaar geen groen licht, maar marketeers zagen er wel het nut van in.

Wijnvoorraad

Wie geïnteresseerd is in het landje, krijgt bij aankomst de symbolische sleutel van Liechtenstein. Vanaf dan kun je kiezen voor verschillende flessen uit de wijnvoorraad van de prins. Misschien heb je liever een dinertje met uitzicht op het kasteel Vaduz. Wat je ook kiest, je voelt je meteen koning te rijk.

Liechtenstein afhuren

Wil je Liechtenstein afhuren? Vergeet niet dat je minimum een halfjaar op voorhand moet boeken en dat je pas in aanmerking komt wanneer je er ten minste twee dagen wilt verblijven. Je kunt de luxe - en dus ook de prijs - weliswaar ook delen met vrienden. Er is namelijk voldoende ruimte beschikbaar voor maar liefst 150 personen. Dat is nog maar €300 per persoon! Overigens mag je de ruim 30.000 inwoners die het land rijk is, niet het land uitzetten.Hoofdbeeld door: HansMagnee.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.