Reporters Noorwegen bekend! image
Reporters Noorwegen bekend! image Reporters Noorwegen bekend! image
wilfried

Reporters Noorwegen bekend!

In december konden Reisreporters bij Columbus Magazine solliciteren om voor het magazine als fotograaf of als journalist op langlaufreportage te gaan naar Noorwegen. En de uitslag is bekend!

De redactie had een zware klus aan de selectie, want de ene motivatiebrief was nog origineler dan de andere. En met al het fotografie- en schrijftalent dat Reisreporter.nl rijk is, was het moeilijk kiezen. Maar uiteindelijk staken er toch twee Reisreporters met kop en schouders bovenuit.

De gekozen Reisreporters

Reisreporter Nicole Franken zal als fotograaf samen met Reisreporter en schrijfster Anneeke de latten mogen onderbinden, om samen de sneeuwwitte wereld van Noorwegen te gaan verkennen!


Nicole Franken heeft een talent om verborgen juweeltjes te zien en vast te leggen op beeld.Haar ingezonden foto 'Stoep' overtuigde de redactie dat zij bijzondere beelden zal weten vast te leggen in het hoge noorden.


Haar reisgenoot Anneeke heeft een schrijfstijl waar we al menig maal van hebben mogen smullen. Haar reisverhaal over New Orleans staat in de huidige editie van Columbus en ook haar ingezonden reisverhaal 'De onontkoombare terreur van wat als' wist ons te overtuigen dat ze de belevenissen in Noorwegen heel beeldend zal weten te omschrijven.

Ervaring in samen reizen hebben ze al, zo bleek uit hun geestige motivatiebrieven.
Nicole: 'Ik reis veel met Anneke de Bundel. We delen een liefde voor reizen, de natuur en mensen. Zij verhaalt over mensen die tegen de stroom opboksen. Misschien word het tijd dat zij verhaalt over mensen die tegen de sneeuw opboksen. En ik? Ik moet als geoefend skiër mee om haar uit de sneeuw te takelen, al was het maar omdat ik twee keer haar lengte ben.'
Anneke: 'Ik kan helemaal niet langlaufen. De laatste keer dat ik op ski’s stond is twintig jaar geleden. In Amerika, waar ik mij iedere zaterdag van Christal Mountain afwierp in de hoop de aandacht te trekken van die knappe jongen uit de vijfde. Ik reis wel met een uitgelezen fotograaf. Een maatje die in een beeld een hele wereld kan leggen. We delen een liefde voor reizen, de natuur en mensen. Ik verhaal over mensen die tegen de stroom opboksen. Zij legt ze over de hele wereld vast. Zij is zeer sportief én grappig. En ik? Ik krijg dat langlaufen heus wel onder de knie. Echt!'


De reportage zal aan het begin van de zomer gepubliceerd worden op de website en tevens in Columbus Magazine verschijnen.

Niet gewonnen? Niet getreurd!

Aan iedereen die mee heeft gedaan: bedankt voor de geweldige inzendingen! Niet gewonnen? Niet getreurd, probeer het gewoon opnieuw bij de volgende actie, want sommigen van jullie zaten er erg dichtbij. Wil je zelf ook kans maken om op reportage te gaan voor Columbus? Houd de site in de gaten, want er komen nog meer geweldige reizen aan!


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief
Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Reporters Noorwegen bekend!"

 • profile image comment
  Door corriedewinter • geplaatst op 18 Jan 2011 | 12:38:56

  Heel leuk voor jullie. Het wordt vast een prachtige reportage

 • profile image comment
  Door saskiavangemert • geplaatst op 18 Jan 2011 | 12:36:55

  Beetje jaloers.. :) Maar natuurlijk verdiend gewonnen dus Anneke & Nicole: gefeliciteerd en vooral veel plezier! Ik kijk uit naar de reportage!

 • profile image comment
  Door Mireille • geplaatst op 18 Jan 2011 | 12:29:40

  Wat leuk twee vrienden die samen deze reportage kunnen maken. Heel veel plezier samen en ik ben benieuwd naar het resultaat. Enne natuurlijk gefeliciteerd!