IJsbar in Dubai image
Thierry

IJsbar in Dubai

Bibberen in Dubai klinkt misschien wat vreemd, maar je kunt er de hoge buitentemperatuur nu ontsnappen door een Ijsbar in te duiken. Terwijl de mensen buiten zwetend voorbij sloffen, nip je in de ijsbar van een warme chocolademelk.

Alles in de bar is er gemaakt van ijs: de muren, de tafels, glazen, borden, de sculpturen en kunst aan de muur en de gordijnen. Voor een entreebedrag van dertien euro krijg je een drankje, een warme mantel, handschoenen en schoenen te leen. Voor je bezoek aan de ijsbar verblijf je eerst een paar minuten in de bufferzone, een aparte tussenruimte met een temperatuur van vijf graden, zodat je lichaam de tijd krijgt zich aan te passen.


Een keerzijde van de mooie ijsbar is het energieverbruik. Dubai is een decadentiebestemming bij uitstek en het gemiddeld energieverbruik per inwoner is er hoger dan waar ook ter wereld, volgens het World Wildlife Fund. Mike Ebenezer, manager van de bar, beweert dat de bar evenveel energie verbruikt als een doorsnee koeling voor voedsel. ‘En daar hebben we er honderden van in Dubai’, zegt Ebenezer.


Er was 40.000 ton ijs voor nodig de bar van 220 km2 te bouwen. Alles wat in de bar te vinden is werd ontworpen en gemaakt in Canada, door Iceculture Inc., en per schip vervoerd naar Dubai.