1e vlucht Virgin in Amerika image
Thierry

1e vlucht Virgin in Amerika

Vandaag wordt de luchtvaartmaatschappij Virgin America officieel gelanceerd. Oprichter Richard Branson van Virgin hoopt met deze maatschappij het comfort van de reiziger te verbeteren zonder dat de portemonnee daar de dupe van is.

Na een rechtzaak van bijna 1,5 jaar (aangewakkerd door Continental en American Airlines) over het wettelijk eigendom van Virgin America, krijgt Virgin nu eindelijk groen licht. De maatschappij begint met vluchten tussen New York en San Francisco. De prijs van die vlucht ligt bij Virgin al gemiddeld zestig euro lager in vergelijking tot andere maatschappijen.

Naast voordelige vluchten onderscheidt Virgin America zich ook nadrukkelijk qua service en comfort. Passagiers hebben meer beenruimte dan bij andere goedkope vluchten, de stoelen zijn van wit leer en reizigers kunnen verse maaltijden bestellen met behulp van een persoonlijk scherm. Tijdens de vlucht verandert de kleur van de sfeerverlichting regelmatig van roze naar blauw of paars. Passagiers kunnen via een speciaal chatsysteem ook communiceren met andere reizigers aan boord en misschien nieuwe contacten leggen.

De winst die geboekt wordt met Virgin America zal geïnvesteerd worden in onderzoeken naar schone brandstof, wat goed aansluit bij de huidige trend van ‘groene’ activiteiten vanuit het bedrijfsleven.