Prijsknaller bij Afriqiyah image
Wilfried

Prijsknaller bij Afriqiyah

Terwijl luchtvaartmaatschappijen zich in allerlei bochten draaien om nog een beetje geld op een ticket binnen te schrapen, is er opeens een luchtvaartmaatschappij die het reizen wel heel voordelig maakt.

Afriqiyah. Je hebt er misschien nog niet van gehoord, maar die naamsbekendheid zal niet lang op zich laten wachten. De luchtvaartmaatschappije met een zeer moderne vloot is gezeteld in één van de meest olierijke landen van deze aardbol, te weten Libië. En dat komt mooi uit, want de vliegtuigen kunnen daarom volgegoten worden met lokale, goedkope kerosine. En dat scheelt op het prijskaartje.

Benieuwd? Bij Afriqiyah boek je nu al een retourtje Amsterdam Johannesburg vanaf € 346. Het enige nadeel is een stop in Libië om olie te tanken. Maar voor die prijs neem je dat vast voor lief.

UPDATE: Op 12 mei is een vliegtuig van Afriqiyah Airlines neergestort in Tripoli, Libië. Naar verwachting is dit ongeluk niet veroorzaakt door de staat van het vliegtuig aangezien deze zeer nieuw was, maar werd het zicht van de piloot belemmerd door mist en zand. De maatschappij staat te boek als veilige airline en komt derhalve ook niet op de zwarte lijst van vliegtuigmaatschappijen voor.
Door de crash verongelukten 103 inzittenden, waaronder zeventig Nederlanders.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.