Zanzibar heeft weer stroom image
Sabrina

Zanzibar heeft weer stroom

Berichtten we afgelopen weekend nog dat Zanzibar al maanden zonder stroom zit, is maandagavond eindelijk het probleem verholpen en baadt het eiland weer in licht.

De stroomstoring op de eilandenstaat ontstond in december doordat de onderzeese kabel die het eiland van stroom moet voorzien, door achterstallig onderhoud stuk ging. Op Zanzibar werden de afgelopen maanden generatoren gebruikt om de stroom voor een deel te vervangen. Noorwegen, Zweden en Engeland stuurden technici om het land te helpen bij het oplossen van de storing, maar ook zij leken het probleem niet meteen te kunnen verhelpen.

Tijdelijk

Hoelang de electriciteitstoevoer het houdt, is echter nog maar de vraag. De huidige oplossing is slechts een tijdelijke, want uiteindelijk zal er nog een hele nieuwe kabel gelegd moeten worden met een groter vermogen.


Foto gemaakt door Doodje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Zanzibar heeft weer stroom"

  • profile image comment
    Door Bolletjeom• geplaatst op 19 Mar 2010 | 17:22:42

    Op 10 maart was er in delen van Stonetown/ Zanzibar town inderdaad weer electriciteit maar de andere delen van het eiland die we in de dagen erna hebben bezocht werkte nog steeds met generatoren.
    Voorlopig dus nog gewoon de zaklamp bij je hebben voor de zekerheid!

    Bericht aangepast op 11:22:16