Beste vliegveld weer in Seoul image
Smckle

Beste vliegveld weer in Seoul

De luchthaven Incheon in Seoul heeft voor de vijfde maal op rij de titel ‘het beste vliegveld ter wereld’ gewonnen.

De vijfsterren luchthaven in Zuid-Korea kwam in de enquête van Airports International Council (ACI) van 2009 met de meeste stemmen als winnaar uit de bus. De lijst van winnende vliegvelden kun je op de site van het ACI bekijken.

Onderzoek

Jaarlijks voert ACI een onderzoek uit, gebaseerd op de feedback van passagiers. Iedere maand worden er vragenlijsten uitgedeeld op 118 verschillende vliegvelden in 45 landen. De gestelde vragen lopen uiteen van ervaringen bij check-in balie tot vragen over het overstappen op een luchthaven. Elk jaar wordt het beste vliegveld ter wereld uitgeroepen.

Top 5 wereldwijd

1) Incheon
2) Singapore
3) Hong Kong
4) Beijing
5) Hyderabad


Opvallend genoeg wordt de wereldwijde top 5 gedomineerd door Aziatische vliegvelden. De service en faciliteiten waren op deze vijf luchthavens volgens de deelnemende passagiers het best.

Incheon

Incheon is de belangrijkste plaats voor internationaal luchtverkeer in Zuid-Korea. Het is nog nooit voorgekomen dat een vliegveld voor de vijfde keer de titel van de beste luchthaven kreeg.

Europa

In Europa werd het vliegveld van Keflavik (Ijsland) verkozen tot beste luchthaven. Nederlands eigen Schiphol komt in de lijst van ACI niet voor.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.