Languit slapen in vliegtuig image
Wilfried

Languit slapen in vliegtuig

Wie geen zin heeft om als een sardientje in blik te vliegen, maar geen geld heeft voor een stoel in business class, kan vanaf november terecht bij Air New Zealand. De luchtvaartmaatschappij biedt als eerste ter wereld ligbedden aan in economy class.

Je kent het wel: nog voordat het vliegtuig opstijgt, worden alle vrije stoelen snel ingepikt door mensen die geen zin hebben om twaalf uur opgevouwen in hun stoel te zitten. En jij zit misschien nog steeds wel met het hoofd van je buurman op je schouder. Vervelend, hè?

Twijfelaar

Air New Zealand komt je nu tegemoet. Vanaf november 2010 kun je bij de luchtvaartschappij tijdens lange vluchten lekker onderuit. De stoelen kunnen uitgeklapt worden zodat de gehele beenruimte tot aan de rij voor je dient als bed. Op die manier ontstaat er met drie stoelen naast elkaar een bed in het formaat van een twijfelaar, waar je langgerekt op kunt liggen of waar kinderen op kunnen spelen.

Knus

Het is dus wel noodzakelijk om drie stoelen op een rij te 'kopen'. Als je samen met iemand reist, zal dat niet zo'n probleem zijn, want dan heb je al twee stoelen. Het ticket voor de derde stoel wordt voor de helft van de prijs verkocht, aldus Air New Zealand. Het bed, ook wel de Skycouch genoemd, is volgens de maatschappij breed genoeg om met zijn tweeen in te liggen. Het is dan wel te hopen dat je met een geliefde reist, want de ruimte is 'knus' te noemen.

In je eentje

En ja, reis je in je eentje, dan ben je de pineut. Tenzij je natuurlijk genoeg geld hebt om 2.5 tickets te kopen, maar dan kun je waarschijnlijk net zo goed business class vliegen.

22 slaapplekken

De eerste elf rijen van de economy class in een Boeing 777-300 zullen op deze manier worden uitgerust, waardoor er in totaal 22 slaapplekken ontstaan. Tickets zullen beschikbaar zijn vanaf half april, wanneer de maatschappij ook verdere details bekend maakt.

Bekijk de skycouch




Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.