Beste restaurant sluit deuren image
Wilfried

Beste restaurant sluit deuren

Altijd al een keer willen genieten van een avondje very fine dining? Dan mag je wel opschieten. 's Werelds beste restaurant sluit namelijk volgend jaar haar deuren.

Het restaurant El Bulli, gelegen in de Catalaanse kustplaats Rosas, verwierf de afgelopen jaren internationale faam met haar uitstekende cuisine. Al sinds 1997 heeft het restaurant de maximale drie Michelinsterren en vorig jaar werd het voor de vierde keer op rij verkozen tot beste restaurant ter wereld.

Rust

Topkok Ferrán Adria en zijn vrouw echter kunnen de druk blijkbaar niet meer aan. De Spanjaarden hebben bekend gemaakt het eetpaleis volgend jaar te sluiten. 'We willen rust', aldus Adria.

Van voren af aan

Zeker is dat het restaurant in 2012 en 2013 niets meer zal serveren. Mocht de eigenaar toch weer besluiten om in 2014 open te gaan, dan zal hij weer van voren af aan moeten beginnen. De Michelinsterren en koksmutsjes van Gaultmillau gaan verloren bij het sluiten van de tent.

Wachtlijst

Hoewel het restaurant nog een klein jaar open zal zijn, is de kans dat je nog een tafeltje kunt bemachtigen, erg klein. El Bulli kent al sinds jaar en dag een wachtlijst van meer dan een jaar voor gewone gasten.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.