Gekste gevonden voorwerpen 2009 image
Wilfried

Gekste gevonden voorwerpen 2009

Dat je je boek soms vergeet in de trein, dat kan gebeuren. Je mobiele telefoon? Niet zo praktisch, maar het mag geen wonder heten. Maar je kat?

De Britse Spoorwegen onthulden afgelopen week een lijst met de meest opmerkelijke voorwerpen die werden gevonden in de treinen in 2009. Naast de gebruikelijke honderden mobiele telefoons en kledingstukken, kwamen ook een aantal zeer wonderlijke voorwerpen op de lijst voor.

Dode octopus

Ken je het probleem dat je net die treinstoel uitkiest waar iemand net een banaan heeft gegeten en de geur van de schil in de prullenbak niet te negeren is? Als je dacht dat dat erg is, hoe zou je dan reageren als je neer zou ploffen naast een zak, waar een dode octopus in zit? Het lijkt te bizar voor woorden, maar het was vorig jaar toch echt werkelijkheid voor een treinreiziger in Edinburgh.

Jachtgeweer

Minder stinkend, maar minstens net zo schrikbarend was de vondst op een trein van Londen naar Glasgow. Een jager was simpelweg vergeten zijn jachtgeweer compleet met ammunitie en licentie mee te nemen.

Muziekinstrumenten

Hoewel muziekinstrumenten vrij kostbare en grote, in het oog springende eigendommen zijn, hebben eigenaren blijkbaar toch moeite te onthouden deze mee te nemen als ze uitstappen. Zo werd er niet alleen een trompet gevonden, maar werden zelfs twee violen en twee klarinetten op een en dezelfde dag ingeleverd.

Vreemde items

Maar ook andere vreemde items sieren de lijst: van een heuse rolstoel (zonder invalide) tot een levende kat.

120 voorwerpen per week

Een van de medewerkers van Edinburgh's Waverley Station vertelt dat er wekelijks maar liefst 120 gevonden voorwerpen worden ingeleverd. Glasgow telt ongeveer 60 stuks per week. Slechts 20% van de eigenaren komt zijn vergeten item ophalen.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.