Mysterieus Noors hemellicht image
Indian

Mysterieus Noors hemellicht

Of het nou een nieuw astronomisch fenomeen was of de lancering van een Russische raket, daar zijn de meningen over verdeeld. Een mysterieus spiraalvormig licht aan de hemel heeft gisterochtend duizenden Noren het hoofd op hol gebracht.

Ooggetuigen beschrijven de 'Noorse spiraal' als een helderblauw licht dat uit een berg leek te komen. Halverwege de lucht stopten de lichten opeens en begonnen in een spiraal naar beneden te dwarrelen.

Raket of UFO

De Noorse krant VG werd plat gebeld door verontruste ooggetuigen uit de regio Finnmark, die het vreemde lichtspel vooral bestempelden als een UFO. De krant schrijft dat het waarschijnlijk om een Russische raket gaat, alhoewel de Russische noordelijke vloot zegt niets af te weten van een lancering.

Mislukte lancering

Paal Brekke, adviseur van de Noorse ruimteorganisatie NTB, gelooft toch dat het een mislukte lancering vanaf een schip in de Bering Zee moet zijn geweest. Ondanks dat de Russen zeggen nergens van af te weten. 'Het ziet eruit als een vuurpijl zonder roertje', analyseert Brekke aan de hand van gemaakte videobeelden. 'Die zal ook in een spiraalbeweging naar de grond gaan.'

Spiraalvormen

Nick Pope, een vroegere UFO analist voor het Britse Ministerie van Defensie, verklaarde gisteren tegen de Britse krant The Sun, dat het een mysterieus verschijnsel is geweest. 'Mijn eerste gedachte was dat het een meteoor, of een vuurbal is of zelfs een oude satelliet die verbrandde in de dampkring, maar de blauwe spiraalvormen spreken dit tegen. Dit is echt bizar.'

Bekijk een filmpje en een reeks foto's van het verschijnsel in de video hieronder.



Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.