Geboorte tijdens vlucht image
Koenthal

Geboorte tijdens vlucht

Afgelopen vrijdag is tijdens een vlucht van Southwest Airlines op een hoogte van negen kilometer een moeder bevallen van een gezonde zoon.

Het vliegtuig vloog van Chicago richting Salt Lake City toen het jongetje ter wereld kwam. De piloten zijn meteen uitgeweken naar Denver voor een noodlanding.

Ongeduldig

Het jongetje, dat pas in januari geboren zou moeten worden, was erg ongeduldig en wilde kennelijk niet wachten totdat het vliegtuig veilig was. Twee dokters die aan boord waren, schoten de zwangere vrouw te hulp.

Privacy

De moeder werd achteraan in het vliegtuig gelegd, zodat ze rustig kon bevallen en genoeg privacy zou hebben. Er werden dekens op de grond gelegd waar de vrouw op kon liggen. Vijftien minuten en drie keer persen later hield ze haar pasgeboren kindje al in haar armen.

Improviseren

De dokters vonden verschillende geïmproviseerde hulpmiddelen om de geboorte goed te laten verlopen. Zo werd een schoenveter gebruikt om de navelstreng af te binden en deze werd daarna doorgeknipt met een kinderschaar.

Goede gezondheid

Toen het vliegtuig eenmaal in Denver geland was, zijn de moeder en het kind naar het Medical Center of Aurora gebracht. Beiden verkeren in goede gezondheid. Voor piloot Gary Jesperson was het de eerste keer dat een vrouw bevallen is tijdens een van zijn vluchten en dat terwijl hij al 28 jaar piloot is. De bemanning van de vlucht gaf de baby de bijnaam 'Peanut'.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.