Rottende kameel vervuilt water image
Koenthal

Rottende kameel vervuilt water

Voor degenen die niet van rottend vlees en de daarbij behorende stank houden, is het wellicht een idee om Australië even over te slaan.

De rottende karkassen van duizenden wilde kamelen, die door dorst zijn omgekomen in de outback van Australië, vervuilen namelijk belangrijke waterputten. De Centrale Raad die het land van de Aboriginals beheert, gelegen in het midden van Australië, zegt dat de lichamen de watervoorraden vergiftigen.

Rottende kamelen

'Sommige kamelen vallen in een waterput en zijn niet in staat om eruit te klimmen, dus rotten ze weg in het water. Andere kamelen raken met elkaar in gevecht, omdat ze strijden om de laatste beetjes water', zegt David Alexander, voorzitter van de Raad. 'Kort gezegd, we hebben een probleem.'

Vervuild water

Duizenden poeltjes en beekjes, die de lokale Aboriginalstammen van water voorzien, vormen nu een gezondheidsrisico. Schoon regenwater, waarmee de poeltjes opnieuw worden gevuld, lost het probleem helaas niet op.

Neerschieten

Kamelen zouden van de waterputten en beekjes weggeleid en neergeschoten moeten worden', zegt Alexander. Verschillende Aboriginals zouden de schutters moeten vergezellen en hen moeten adviseren over de plek waar dat het beste kan gebeuren. Het is in ieder geval de bedoeling dat het zo ver mogelijk van de watervoorraden en de culturele en heilige plaatsen gebeurt.

Lastdieren

De kamelen zijn in de late negentiende en vroege twintigste eeuw in Australië geïntroduceerd als lastdieren. Ze werden echter in het wild losgelaten toen er spoorwegen en gewone wegen werden aangelegd.

Foto door: cyclingdutchgirl.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.