Pas op: loslopend naakt! image
Koenthal

Pas op: loslopend naakt!

Na het succes van naaktstranden, nudistencampings en het naakt sporten, is er nu een nieuwe mogelijkheid om jezelf in volle glorie aan lotgenoten en andere geïnteresseerden te tonen.

Naturisten hebben binnenkort de mogelijkheid om in Duitsland een nudistenroute van 18 kilometer te bewandelen. Enkele enthousiastelingen hebben het pad al uitgeprobeerd, dat officieel pas in mei wordt geopend.

Centraal Duitsland

Heinz Ludwig, eigenaar van een kampeerterrein in de buurt, was de projectleider van deze trail. Het traject meandert omhoog en omlaag richting het Harz berggebied in centraal Duitsland. De tocht leidt de wandelaar naar het dorpje Dankerode en de Wippertal Dam.

Protesten

Enkele inwoners hebben weliswaar geprotesteerd tegen de komst van de nudisten, maar volgens Ludwig is dit een enorme oppepper voor het toerisme in het gebied. Er is namelijk al veel interesse voor de tocht. Het pad is gemarkeerd met speciale borden die nietsvermoedende wandelaars waarschuwen dat ze naakte mensen tegen kunnen komen. ' Als u geen naakte mensen wenst te zien, moet u vooral niet doorlopen!', waarschuwt één van de borden.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.