Tibet dicht voor toeristen image
Jorienv

Tibet dicht voor toeristen

Wie van plan was om binnenkort een tripje naar Tibet te maken, kan maar beter een alternatief reisplan bedenken. Tibet sluit de komende twee weken de deuren.

Op 1 oktober is het zestig jaar geleden dat Mao Zedong zestig jaar geleden in Peking de Volksrepubliek China uitriep. Dit historische moment wordt gevierd met verschillende festiviteiten. Hierbij willen de Chinezen geen pottenkijkers of onruststokers.
 

Onrustig

Omdat Tibet één van de meest onrustige regio's van het land is, wordt juist hier buitenlanders de toegang ontzegd. Vele Tibetanen zijn het niet eens met de Chinese bezetting van het land en het geplande festijn zou aanleiding tot escalatie kunnen geven.
 

Verbod al ingegaan

Officieel wordt er van 24 september tot 8 oktober niemand toegelaten worden, maar reisbureaus in China en Tibet melden dat er sinds maandag al geen buitenlanders meer Tibet in mogen.
 

Toestemming

Wanneer toeristen Tibet toch willen bezoeken in deze periode, moeten zij hier toestemming voor vragen.
 

Extra agenten

Om de feestelijkheden soepel te laten verlopen, heeft de Chinese regering duizenden extra agenten ingezet in Peking.
 

Geen messen

Het luchtruim boven de stad zal tijdens de militaire parade op 1 oktober gesloten zijn. Bovendien mogen winkeliers tijdelijk geen keukenmessen meer verkopen, omdat onlangs twee mensen zijn neergestoken op het Tiananmenplein waar de festiviteiten plaatsvinden.


Foto door: Jorien.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.