Samoanen moeten links rijden image
Wilfried

Samoanen moeten links rijden

Dat Groot-Brittannie graag recalcitrant wil zijn en iedereen dus links rijdt, dat zijn we inmiddels wel gewend. Maar nu zwichten ook andere landen.

De burgers willen het weliswaar niet, maar toch zullen de inwoners van het eiland Samoa in de Grote Oceaan vanaf vandaag links moeten gaan rijden.

Invoer vergemakkelijken

De regering hoop met de maatregel de invoer van auto's uit Australië en Nieuw-Zeeland te vergemakkelijken. Veel Samoanen hebben familieleden in deze landen behorend bij het Britse Gemenebest, waar het verkeerd net als in Groot-Brittannië links rijdt.

Protest

De inwoners van Samoa lijken niet blij met de nieuwe maatregel en ook de busmaatschappijen voeren protest. De deuren van de bussen openen nu namelijk aan de rechterzijde. De nieuwe verkeersregel heeft dus tot gevolg dat alle passagiers aan de straatkant zouden moeten uitstappen. Dit is gevaarlijk, dus moeten de busmaatschappijen allemaal nieuwe bussen aanschaffen.

Bidden

Op het godsdienstige eiland is zondag gebeden voor een soepele overgang naar het nieuwe systeem. De regering heeft het volk twee vrije dagen gegeven en tevens voor drie dagen een verbod op alcohol afgekondigd.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.