Ambassade bizarre vraagbaak image
Wilfried

Ambassade bizarre vraagbaak

'Kunnen jullie een taxi regelen?' of 'Kunnen jullie mijn creditcardrekening betalen?': de Britse ambassade krijgt de meest bizarre vragen te horen. En ze zijn het zat.

Groot-Brittannië heeft 261 ambassadeposten wereldwijd, die worden bestookt met vragen die niets met hun van doen hebben. Het is een belemmering in het serieuze werk en daarom maken ze nu eens en voor altijd duidelijk: 'Als je een serieus probleem hebt – je hebt een ongeluk gehad, bent overvallen of bent je paspoort verloren – dan zijn wij er om je te helpen. Ben je je zonnebril verloren of kun je een rekening niet betalen? Los het dan zelf op!'

Hoe wordt het weer?

De ambassadeurs worden dagelijks lastig gevallen door Britten die denken dat ze in alle raad en daad bij kunnen staan. Zo werd er gevraagd of er niets gedaan kon worden aan de wisselkoers en wie het zwembad mocht gebruiken. Er werd telefonisch geïnformeerd naar de weervoorspellingen voor de komende dagen en een wanhopige moeder vroeg om advies hoe ze haar brutale zoon onder de duim kon krijgen.

Help mijn zoon, hij voelt zich niet lekker

Maar het kan nog bizarder. Een vakantieganger in Italië belde de lokale ambassade om te vragen waar hij een specifiek merk schoenen kon kopen. In Florida richtte een Britse moeder zich tot haar landgenoten om te vragen of ze haar zoon konden helpen zijn koffer in te pakken en hem een lift naar het vliegveld konden geven, want 'hij voelde zich niet zo lekker'. En zou jij het consulaat bellen als je creditcard zijn limiet bereikt blijkt te hebben, om te vragen of zij je rekening voor je willen betalen?

Mijn borstvergroting is mislukt

Maar ook een telefoontje naar het consulaat om te vragen hoeveel suiker versus fruit je moet gebruiken om jam te maken, was blijkbaar iemand niet te gek. Het toppunt was de vraag van een vrouw die net haar borsten had laten vergroten: 'Ik ben ontevreden met het resultaat. Kunnen jullie helpen?'

Of de Nederlanders de ambassade ook gebruiken als vraagbaak voor wissewasjes, is onbekend.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.