Bomba Estereo brengt de zomer image
Wilfried

Bomba Estereo brengt de zomer

Ben je terug van vakantie, of nog niet weg, maar wel behoefte om je in zomerse sferen te dompelen? Dan mag je het concert van Bomba Estereo, 22 augustus in de Melkweg (Amsterdam) niet missen.

De ¿Que Pasa? feesten zijn een begrip in Amsterdam en staan garant voor een spetterende avond uit. Deze maand wordt de sfeer nog eens verhoogd, met een speciaal optreden van niemand minder dan de Colombiaanse band Bomba Estereo, die de avond ervoor Lowlands op haar grondvesten zal doen schudden.

Cumbia

De Cumbia kent haar roots in Zuid-Amerika, waar Indianen, Amerikaanse slaven en Spaanse kolonisten met elkanders muziek in aanraking kwamen. Die mengelmoes is terug te horen in de muziek, door het gebruik van traditionele instrumenten als de fluit en accordeon, maar ook in het ritme en de melodielijnen.

Mix it up

Oorspronkelijk is cumbia een beetje loom en licht hypnotiserend. De vier bandleden van Bomba Estereo hebben de cumbia echter in een nieuw jasje gegoten. De mengeling met hiphop, electro, dub en reggae zorgt ervoor dat je niet stil kunt blijven staan. Hoewel de teksten vrij rauw zijn en spreken over het harde leven in de sloppenwijken, is de muziek vrolijk, warm en opzwepend.

Win kaarten

Wil je de band zelf ervaren? Columbus geeft 3 x 2 kaarten weg.

Luister en oordeel zelf
Bomba Estereo, 22 augustus 24.00 uur. Kaarten á € 9 zijn te bestellen via Melkweg.nl.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.