De Amazone aan het woord image
Happynessie

De Amazone aan het woord

Twaalf maanden lang reizen door één van 's werelds mooiste gebieden? Auteur Bruce Parry ging de uitdaging aan en doet achteraf verslag in zijn fascinerende boek 'De Amazone'. In dit boek deelt de auteur de meest indrukwekkende verhalen van en over de mensen die in dit natuurgebied wonen.

'De Amazone' bestaat uit prachtige verhalen die elke natuurliefhebber zal waarderen. Het boek wordt indrukwekkender door de schitterende kleurenfoto's, waardoor het gemakkelijk wordt om er een bijna levensechte voorstelling bij te maken.

Beleving in de Amazone

Gedurende twaalf maanden legde Parry zesduizend kilometer af en leefde hij samen met verschillende families met uiteenlopende beroepen. Zo schrijft hij in zijn boek over het zware maar mooie leven van lamaherders, cocaïneboeren en houtkappers. Ook vertellen zij over hoe het mooie groene amazonegebied dreigt uit te drogen en langzaam verandert in een woestijn. Niet alleen verliezen de bewoners van dit gebied hun thuis, maar zal het ook rampzalige gevolgen hebben voor de rest van de wereld. Het gebied heet niet voor niets 'de groene long van de aarde'.

Op televisie

Naast het boek is er ook een documentaire gemaakt van dit éénjarig avontuur. 'De Amazone' is aankomende juli en augustus te zien op de televisiezender Llink.

Klik en win!

Ben jij een natuurliefhebber en geïnteresseerd in alles wat de Amazone te bieden heeft? Goed nieuws! Columbus verloot namelijk tien exemplaren onder onze Columbus lezers. Doe mee met de actie en wie weet kun jij straks onderuit op de bank (of het strand) alles te weten komen over 'De Amazone'.

De Amazone

Auteur: Bruce Parry
Gebonden met stofomslag, 256 pagina’s
ISBN 978 90 215 4572 1
Prijs: € 29,95
Kosmos Uitgevers