Spaanse kust bedreigd image

Spaanse kust bedreigd

Actievoerders waarschuwen voor de bedreiging van een van de laatste ongerepte stranden van Spanje. De Spaanse regering heeft namelijk illegaal het El Algarrobico hotel laten bouwen in het natuurpark Cabo de Gata.

De Spaanse regering heeft twaalf wetten overtreden door het achttien vierkante kilometer grote complex midden in het natuurpark Cabo de Gata te laten bouwen. Het gebouw ligt in Almeria (zuidoost-Spanje) en is twintig verdiepingen hoog.

Politici
Politici hebben na luid protest van milieuactivisten beloofd om het complex te slopen, maar de daad nog niet bij het woord gevoegd. Actievoerders menen dat de overheid van gedachten is veranderd en nu zelfs de deur opent voor meer gebouwen aan dit beschermde deel van de Spaanse kust.

Greenpeace
Greenpeace heeft al meerdere malen actie gevoerd tegen het hotel. Begin 2009 heeft de organisatie een enorm groen doek over het gebouw gelegd, zodat het symbolisch van de aardbodem verdween. Mede door de acties van Greenpeace is het schandaal aan het licht gekomen en heeft zelfs de Europese Raad in Brussel zich ermee bemoeid.