Goed voorbereid op reis image
Happynessie

Goed voorbereid op reis

'Jij zou de shampoo toch meenemen?' 'Nee, jij!' Iedereen kent het wel, de kleine irritaties die ontstaan tijdens het pakken van de koffer vlak voor de vakantie. Welke sekse is beter voorbereid?

Vrouwen pakken gemiddeld twee keer zoveel spullen als mannen. Maar dit betekent per definitie dat vrouwen beter zijn voorbereid.

Wat neem ik mee?
Mannen en vrouwen hebben andere prioriteiten tijdens het pakken. Vrouwen nemen gemiddeld 103 items mee. Mannen zijn gesetteld met gemiddeld 48 items. Mannen nemen sowieso hun bankpas, deodorant en mobiele telefoon mee. Vrouwen gaan de deur niet uit zonder shampoo, deodorant en tandpasta.

Checklist
Een checklist zorgt ervoor dat de koffer sneller gereed is voor vertrek. De website meenemen.nl is een site waar je in vijf stappen een checklist kunt samenstellen dat geheel op maat is gemaakt voor jouw reisduur en bestemming. Dit bespaart tijd en je weet zeker dat je niks vergeet. Opvallend genoeg is ruim 72% van de 500.000 mensen die gebruik maken van de website, vrouw.

Beter voorbereid
Volgens de oprichter van de website kan er geen conclusie worden getrokken wie er beter voorbereid op vakantie gaat. Wat er wel geconcludeerd kan worden, is dat vrouwen meer aandacht besteden aan het pakken van hun koffer en dat ze minder snel spullen vergeten omdat zij meer items in hun koffer pakken.