Masker Marcus Antonius gevonden image

Masker Marcus Antonius gevonden

Egyptische archeologen hebben onlangs het masker van Marcus Antonius gevonden ten westen van de stad Alexandrië. Vorige week kondigden Egyptische autoriteiten ook al aan dat mogelijk het graf van Cleopatra is gevonden.

Een deel van het masker werd zondag getoond en volgens de archeologen is het van de befaamde Romeinse veldheer Marcus Antonius. Naast het masker zijn er ook munten en andere kunstvoorwerpen gevonden die erop wijzen dat het masker toebehoort aan hem. Antieke bronnen geven aan dat de Egyptische koningin Cleopatra samen met de Romeinse veldheer begraven ligt. De archeologen denken dan ook dat zij elk moment de tombe van Cleopatra en haar geliefde Antonius zullen ontdekken.

Toetanchamon
Als de tombe van Cleopatra wordt gevonden, is dit de grootste ontdekking sinds de vondst van de graftombe van de farao Toetanchamon in 1922. De archeologen hebben echter nog maar een aantal weken de tijd voordat de afgraving gesloten wordt. Het gebied ligt namelijk dichtbij een van de zomerverblijven van de Egyptische president Hosni Mubarak. Vanaf mei moet de afgraving daarom een half jaar dicht.