Ei van Darwin gevonden image
Marieke1983

Ei van Darwin gevonden

Zo rond de paasdagen komt er toepasselijk nieuws uit Engeland. In Cambridge is een ei gevonden dat ooit voor onderzoek gebruikt is door de grote wetenschapper Charles Darwin.

Op Goede Vrijdag werd bekend dat een vrijwilligster in de Universiteit van Cambridge een ei had gevonden dat Darwin tijdens zijn reis met het schip de Beagle had geraapt. De volgens de universiteit ‘adembenemende vondst’ vindt plaats in het jaar dat het ook tweehonderd jaar geleden is dat de opsteller van de evolutieleer werd geboren.

Barst
Op het ei staat Darwins naam en hoewel er geen eitje-tik mee is gespeeld, heeft het een grote barst. Deze zou zijn ontstaan doordat de wetenschapper het in een te kleine doos had opgeborgen. Het ei is vermoedelijk het enige overgebleven exemplaar van de tien eieren die Darwin verzamelde tijdens zijn reis.

Hoentje
In eerste instantie dacht de beroemde onderzoeker dat hij met een ei van een patrijs van doen had. Later bleek het een product van een stuithoender (tinamoe). Dit is een vogel ter grootte van een krielkip tot een potige haan.