"/>
Zuidpool afgeschermd image Zuidpool afgeschermd image Zuidpool afgeschermd image
Marieke1983

Zuidpool afgeschermd

Als je in navolging van ons prinselijk paar wilt afreizen naar de Zuidpool, moet je er als de paashaas heen. De VS willen maatregelen nemen om het kwetsbare gebied te beschermen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton bracht de bescherming van het gebied afgelopen maandag ter sprake op een conferentie in Baltimore over de Zuidpool. De Verenigde Staten gaan binnenkort voorstellen om het aantal toeristenschepen dat het continent aandoet tot een minimum te beperken. Cruises naar het gebied winnen aan populariteit: afgelopen seizoen maakten twee keer zo veel mensen zo'n reis als vijf jaar daarvoor.

Antarctisch Verdrag
Ook kunnen internationale onderhandelingen om de vervuiling van het gebied tegen te gaan wel een impuls gebruiken, aldus Washington. Clinton deed haar uitspraken in het kader van het vijftigjarig bestaan van het Antarctisch verdrag. Dit is een afspraak uit 1959 tussen twaalf landen om Antarctica vooral 'wit' en buiten internationale conflicten te houden. Zij erkennen dat de Zuidpool belangrijk is voor het klimaat op aarde en wetenschappelijk onderzoek.

Foto 'Artistic Ice' door mirjan.reisreporter.nl

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Zuidpool afgeschermd"

  • profile image comment
    Door flintstone • geplaatst op 15 Dec 2009 | 16:01:43

    Tja een groot dillema was er vrij recent en zou iedereen willen adviseren ga er heen en geniet van de overweldige schoonheid van dit gebied, maar wat is wijsheid. Voor mij is het de mooiste afsluiting na alle reizen over de wereld die ik heb gemaakt .fred