Himalaya Filmfestival image
Marieke1983

Himalaya Filmfestival

Denk je bij de Himalaya-regio aan strijdende burgers of aan oude mannen die wijze levenslessen geven? Bezoek dan het Himalaya Filmfestival op 14 en 15 februari 2009 in Amstelveen en laat de unieke diversiteit van dit gebied je vooroordelen wegnemen.

De organisatie van het festival hoopt door middel van 53 films een tegenwicht te bieden aan de bestaande stereotypen over de Himalaya. Ook dit jaar weer kun je je kennis bijschaven over de politiek en cultuur van het berggebied en wegdromen bij de ongerepte landschappen.

Tips
Tibet speelt een belangrijke rol tijdens de zevende editie van het Himalaya Filmfestival. Een opvallende film is ‘Road to Tibet’ die handelt over de geweldloze protestmars die vlak voor de Olympische Spelen werd gelopen. ‘The Sari Soldiers’ gaat over zes vrouwen die zich ondanks een burgeroorlog inzetten voor de toekomst van Nepal. Voor een film over vriendschap, doorzettingsvermogen en een motorexpeditie door het noordoosten van India moet je naar ‘One Crazy Ride’.

Bezoeken
Het Himalaya Filmfestival wordt gehouden in het cultuurcentrum van de Vrije Universiteit ‘De Griffioen’ in Amstelveen. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.himalayafestival.nl

Foto 'Himalaya' door ronbuitendijk.reisreporter.nl