Bin Laden wil droombaan image
Marieke1983

Bin Laden wil droombaan

Osama bin Laden heeft zijn schuilplaats verlaten om te solliciteren naar een ‘droombaan’ als verzorger van een onbewoond eiland. In het YouTube-filmpje prijst ‘s werelds meest gezochte man zichzelf aan als ‘extravert’ en ‘bekend met zanderige gebieden’.

In het 30 seconden durende satirische videofilmpje legt Bin Laden ook nog uit dat hij ‘ervaring heeft met video’, ‘het delegeren van taken’ en ‘het opzetten van evenementen op grote schaal’. Hoewel Tourism Queensland creativiteit kan waarderen, heeft het bureau de nep-Osama afgewezen: de content van zijn sollicitatie was niet ‘appropriate’.

Stunt
De droombaan op het Hamilton Island in het Great Barrier Reef zelf is géén grap. Het toerismebureau Tourism Queensland in Australië plaatste de vacature in het kader van een grootse marketingcampagne. De actie is een enorm succes: sollicitanten uit meer dan 162 landen hebben al gereageerd op de baan.

Functieomschrijving
Om voor de functie in aanmerking te komen moet je onder andere goed Engels spreken, een avontuurlijke instelling hebben en goed kunnen zwemmen. Je hoofdtaken zijn het eiland verkennen en wekelijks een (video)blog op het net plaatsen. Reageren op de vacature kan tot 22 februari.




Foto 'Cape Trib' door deerik.reisreporter.nl