image
ZillertalTourismus AndreSchoenherr

Genieten op hoog niveau in het Oostenrijkse Zillertal

Wil je even aan de drukte van alledag ontsnappen, dan wacht het Tiroolse Zillertal op je. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met 1400 kilometer aan wandelroutes en 1300 kilometer fietspad midden in de Alpen. Maar een ander verrassend hoogtepunt is de regionale keuken ...

Speciaal voor fijnproevers

Geniet na een dag in de bergen van heerlijke maaltijden. 
Foto links: Philip Geisler | Foto rechts: Kevin Ilse.

Naast buitenactiviteiten ben je ook voor culinaire hoogstandjes in het Oostenrijkse Zillertal aan het juiste adres, zowel in het dal als boven op de berg. Natuurlijke, regionale kwaliteitsproducten vormen de basis van de keuken: kaas van pure hooimelk, ambachtelijk gebakken brood, vlees van de slager uit het dorp of de eigen boerderij, verse kruiden van de alpenweide en bosbessen uit de bergen. Ook de moderne, internationale keuken heeft een vaste plek in het Zillertal veroverd. Kies uit maar liefst honderdvijftig bergrestaurants, dertien sterrenrestaurants, achttien met Fallstaf-Gabel (de Oostenrijkse Michelin-ster) bekroonde restaurants, tien Tiroolse herbergen en twintig restaurants met het AMA-Genussregion-keurmerk voor regionaal eten van de hoogste kwaliteit. Zo kun je na een dag in de bergen steeds weer in een ander restaurant genieten van een heerlijke maaltijd.


Kom koscht’n (proeven)

Neem een kijkje achter de schermen bij culinaire makers. 
Foto links: Bernhard Huber | Foto rechts: Philip Geisler

Nieuwsgierig geworden naar de culinaire tradities van het Zillertal? Neem een kijkje achter de schermen bij culinaire makers. In de Erlebnissennerei Zillertal, een zuivelhoeve, zie je hoe dagelijks verse hooimelk tot de befaamde regionale kaas Tiroler Graukäse wordt verwerkt. Boek een proeverij en je kunt ook genieten van regionale en seizoensgebonden specialiteiten uit eigen keuken. Een andere culinaire must is het BrauKunstHaus, de oudste particuliere brouwerij van Tirol. Je maakt hier op interactieve wijze kennis met de kunst van het brouwen van het Zillertal Bier, een aangenaam pittig bier met elegante hoppen. Uiteraard inclusief bierproeverij!

Lekker gemaakt? Kijk voor meer informatie en boekingen op zillertal.at of bel 0043-5288-87187. Voor meer culinaire vakantietips ga je naar austria.info/culinair en zillertal.at/nl/wintertijd/gastronomisch-genieten

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!