Een originele wandelgids voor Afrika: terug naar je roots image
Getty Images

Een originele wandelgids voor Afrika: terug naar je roots

Het Afrikaanse continent is de bakermat van de hele menselijke beschaving. In de pure natuur ga je weer helemaal terug naar je roots. En het houdt niet op bij steppes en savannes: Afrika is verrassend divers! Ontdek de Afrikaanse Grand Canyon, maak een strandwandeling in de Atlantische Oceaan of ga wadlopen in Mozambique. 

★: eenvoudig ★★: gemiddeld ★★★: gevorderd

1. Maak een strandwandeling langs de Atlantische Oceaan op de Kaapverdische eilanden

Wandeltochten - het strand Praia da Chave - Kaapverdische eilanden - Getty ImagesFoto: Getty Images

De aanblik van de uitgestrekte zandstranden aan de noordwestkust van Boa Vista, het twee-na-grootste eiland van Kaapverdië, doet zelfs de ergste wandelopstandeling in de benen komen. Begin links van het centrum van het dorpje Sal Rei en bereik tien kilometer later de hoge duinen aan het strand Praia da Chave. De hoger gelegen delen bieden een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee.


2. Verken Mulanje, het Malawische eiland in de lucht

Wandeltochten Lake Malawi - Getty Images Foto: Getty Images

'Eiland in de lucht': dat is de bijnaam van Mulanje, een massief dat uit de omliggende vlakten en theeplantages in zuidelijk Malawi rijst. De verschillende pieken, die tot een hoogte van drieduizend meter de hemel in priemen, worden doorkruist door schitterende, met woud begroeide ravijnen. Je kunt kiezen uit zes verschillende routes en slaapt in eenvoudige berghutjes. Bijkomen van je inspanningen doe je aan de palmstranden van Lake Malawi.

Duur 3 tot 4 dagen | moeilijkheidsgraad ★ ★

3. Ga wadlopen in de Indische Oceaan aan de kust van Mozambique

Wandeltochten - Quirimbas-archipel in Mozambique - istockFoto: iStock

Voor de noordkust van Mozambique schitteren 27 eilandjes met hagelwitte zandstranden in de zon. De grotendeels onbewoonde en ongerepte Quirimbas-archipel wordt door kenners geroemd als duikplek, maar het water kan zo extreem laag staan dat je van eiland naar eiland kunt lopen.


4. Bewonder de Afrikaanse Grand Canyon in Namibië

Fish River Canyon in Namibië CREDIT Dmitry PichuginFoto: Dmitry Pichugin

De overweldigende Fish River Canyon, het grootste ravijn op het zuidelijk halfrond, lijkt als twee druppels water op zijn net iets langere Amerikaanse broer de Grand Canyon. Minus de toeristen, verharde wegen en bebouwing. In de Namibische winter, van april tot medio september, kun je hier onder begeleiding van een gids een meerdaagse, enerverende wandeltocht van ongeveer tachtig kilometer maken, mits je een geldige gezondheidsverklaring hebt.

Duur 4 tot 5 dagen | moeilijkheidsgraad ★ ★ ★

 

 

Smaakt dit naar meer? Lees dan ook over de meest originele wandelroutes in Azië, Europa, Latijns-Amerika en Oceanië!

 


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!