Een originele wandelgids voor Oceanië: leave nothing but footprints image
Getty Images

Een originele wandelgids voor Oceanië: leave nothing but footprints

Down under is the place to be voor de fervente hiker. Beleef de ultieme Outback Trail in Australië, ontdek het groene hart in Tahiti en verdwaal tussen het ijs in Nieuw-Zeeland. Laat je inspireren door deze vijf trektochten! 

★: eenvoudig ★★: gemiddeld ★★★: gevorderd

1. Hike de ultieme Outback Trail in Australië

Wandeltochten - Larapinta Trail - Getty ImagesFoto: Getty Images

Maak je borst maar nat voor de 223 kilometer lange hike door het hart van de West MacDonnell Ranges in de lege Northern Territory van Australië. De Larapinta Trail leidt van Alice Springs naar oostelijker gelegen Mount Sonder en is opgebroken in twaalf delen, zodat je de magie van het oeroude landschap rustig op je kunt laten inwerken. Spectaculaire pieken worden afgewisseld met grote woestijnvlakten en verscholen ravijnen.

Duur 20 dagen | moeilijkheidsgraad ★★

2. Maak kennis met de Australische

Wandeltochten - Cradle Mountain Australië - Getty ImagesFoto: Getty Images

Van de hoogste berg van Tasmanië (Cradle Mountain) naar het diepste meer van Australië (Lake St Clair). Dat is de essentie van de 65 kilometer lange Overland Track. De details zitten ’m in de fraaie watervallen, vergezichten en het regenwoud waar je onderweg van kunt genieten.

Duur 6 dagen | moeilijkheidsgraad ★ ★

3. Steek over naar nergens in Nieuw-Zeeland

Wandeltochten - The Bridge to Nowhere in Nationaal Park Whanganui in Nieuw-Zeeland - Getty Images Foto: Getty Images

The Bridge to Nowhere in Nationaal Park Whanganui op het Noordereiland van Nieuw-Zeelanddoemt uit het niets op en leidt zoals de naam al doet vermoeden nergens naartoe. De betonnen brug over een kloof werd in 1936 gebouwd voor lokale boeren, maar slechts zes jaar gebruikt omdat de grond onvruchtbaar bleek. De natuur heroverde het land en — tot op de dag van vandaag — de harten van hikers, die op de tweedaagse Mangapurua Trail bovenal van het loofbos en spirituele Maoriplekken genieten.

Duur 2 dagen | moeilijkheidsgraad ★ ★

4. Verdwaal tussen het ijs in Nieuw-Zeeland

Wandeltochten - Uitzicht op Mount Cook in Nieuw-Zeeland - CREDIT GettyFoto: Getty Images

Nationaal Park Aoraki met Mount Cook op het Zuidereiland herbergt 22 van de 27 hoogste bergtoppen van Nieuw Zeeland. De meest spectaculaire liggen bij de Tasman Glacier, een maar liefst 27 kilometer lange gletsjer. Met een ‘heli-hike’ bedwing je deze ijsreus op de minst vermoeiende manier. Een helikopter brengt je bijna naar de top, waarna je het laatste stuk én de weg naar beneden te voet aflegt. 


5. Ontdek het Groene Hart van Tahiti

Tahiti - Getty ImagesFoto: Getty Images

Tahiti, het hoofdeiland van Frans-Polynesië - een archipel die uit ruim honderd eilanden bestaat - bezoek je verrassend genoeg niet vanwege haar mooie stranden en turkooizen lagune. Die heeft ze namelijk niet. Maar het zou zonde zijn het eiland slechts als hub te gebruiken naar de andere eilanden. Dan mis je namelijk het binnenland, waar je fantastisch kunt hiken. Vanwege de vele neerslag (tot wel tien meter per jaar) is dit deel van Tahiti vrijwel onbewoond en adembenemend groen. In twee dagen wandel je met een gids van de west- naar de oostkust, dwars door de Punaruuvallei van het van oorsprong vulkanische eiland. Overnachten doe je in een hut op het Plateau des Orangers, met op de achtergrond de 1400 meter hoge Mount Tahiti.

Duur 2 dagen | moeilijkheidsgraad ★

 

 

Smaakt dit naar meer? Lees dan ook over de meest originele wandelroutes in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië!

 


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!