3 leuke reisinitiatieven waarmee je locals steunt tijdens de coronacrisis image
REDACTIE

3 leuke reisinitiatieven waarmee je locals steunt tijdens de coronacrisis

De coronacrisis blijft de reiswereld hard treffen. Gelukkig worden er mooie acties bedacht om er het beste van te maken én het lokale toerisme te steunen. Wij tippen drie leuke reisinitiatieven die je zelf kunt ondernemen of iemand cadeau kunt doen!

1. Maak een virtuele reis en steun de lokale economie via Talisman travel design

Nu het wereldwijde toerisme is ingestort, staat er een gigantische druk op natuur, dier en mens  in grote delen van de wereld. Door het wegvallen van het toerisme worden natuurgebieden niet of minder beschermd, vallen inkomsten weg en sluiten scholen de deuren. Er is geen gezamenlijk vangnet zoals wij dat kennen in Nederland, waardoor mens en natuur voornamelijk op zichzelf en elkaar zijn aangewezen.

De Nederlandse reisorganisatie Talisman travel design heeft daarom het platform ​‘Giving Back to Travel’​ ​ opgericht. Hiermee kunnen reizigers vanaf de bank een persoonlijke​, ​virtuele reiservaring hebben, waaronder een virtuele duik op de Malediven, een masterclass van wereldfotograaf Pie Aerts of een junior ranger cursus. De privébelevingen kunnen dankzij Zoom en Google Meet worden gehost vanuit het land zelf, wat deze ervaring extra bijzonder maakt. De opbrengst gaat volledig naar de geselecteerde partners en projecten van Talisman in het buitenland.

Op het platform Giving Back to Travel kan je een virtuele duik op de Malediven boeken. 

Op het platform Giving Back to Travel vind je alle belevingen terug. Per beleving wordt duidelijk uitgelegd waar de opbrengst naartoe gaat, en wat je kunt verwachten.


2. Help lokale reisondernemers via Riksja Travel

Riksja Travel, een reisorganisatie uit Leiden, werkt naast directe collega’s in Nederland ook al jarenlang samen met lokale partners. Dit zijn de mensen die dag in dag uit zorgen dat reizigers genieten van hun reis. Zonder deze lokale helden, onder wie gidsen en chauffeurs, is een reis niet compleet. Door de crisis  zijn er wereldwijd zeker 10.000 van deze lokale partners getroffen. Ze hebben het bijzonder zwaar zonder inkomen.

In Nederland kunnen we niet uiteten of een collegiaal praatje maken aan het koffiezetapparaat, maar zij kunnen hun kinderen niet voeden en niet naar school sturen. Riksja staat in nauw contact met haar lokale partners en wil hulp bieden aan hun gezinnen. Met een kleine bijdrage kan jij een steenje bijdragen en zorgen dat er voedselpakketten en maandsalarissen beschikbaar worden gesteld.

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen


3. Leer tijdens een gezellige babbel bij over lokale tradities via Hi,hi Guide

Om ervoor te zorgen dat niemand alleen is met de feestdagen introduceert Hi,hi Guide de Christmas video call. Hi,hi Guide is een community van meer dan 3000 locals die het leuk vinden om hun stad aan reizigers te laten zien. Het doel hiervan is om mensen met verschillende culturele achtergronden met elkaar te verbinden, zodat vooroordelen worden ontwricht en er wereldwijd meer wederzijds respect ontstaat. Voor de Chrismas video call stelt de Nederlandse startup lokale gidsen beschikbaar voor een gezellige babbel die volledig in het teken staat van de feestdagen. Zo legt Hanoko uit Tokio je uit waarom veel Japanners KFC eten rond deze tijd en leer je een typisch Duits kerstliedje van Tim uit München. Je reist dus virtueel even naar een ander land en leert daar over de eindejaarstradities. 

Je kunt je gratis aanmelden voor een video call via de website van Hi,hi Guide. Na de aanmelding word je gekoppeld aan een local uit Tokio, Parijs, New York of een van de andere vijftig steden waar Hi,hi Guide actief is. Het gesprek duurt ongeveer vijftien minuten en is gratis.

Hi,hi Guide wil met behulp van de Chrismas video call vermijden dat mensen zich eenzaam voelen tijdens de feestdagen.


 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.