De 13 beste pop-up bars en restaurants van Nederland en België image
Instagram: @EllesBxl

De 13 beste pop-up bars en restaurants van Nederland en België

Newsflits: de coronacrisis is helaas nog steeds niet voorbij. Gelukkig zijn er een aantal fantastische pop-up bars in België en Nederland geopend die gezelligheid kunnen bieden én de coronaregels in acht nemen.

1. Bowlen en borrelen bij de WerkspoorKade in Utrecht

Waar anders dan bij het hippe Werkspoorcafé, thuisbasis van bierbrouwerij De Leckere, kun je in Utrecht terecht voor een middagje COVID-proof borrelen? Bij de WerkspoorKade komen meerdere spelers uit de Utrechtse horeca samen om er samen het beste van te maken. Een middagje bowlen? Luisteren naar een strakke DJ-set? Het kan hier allemaal. 

2. Aan de cocktails op de Jardin Rooftop in Brussel

Als je denkt dat het niet hipper kan, dan is er altijd nog Brussel om er een schepje bovenop te doen. Een rooftop pop-up bar midden in de hoofdstad van België - ga er maar aanstaan. Bij Jardin Rooftop worden live DJ-sets gedraaid, geniet je van de verse cocktails en natuurlijk heerlijk eten. En dat alles met een panoramic view over het centrum. Neem wel het zonnetje mee, want tijdens slecht weer is het gesloten.

3. Je eigen barbecue bij Groovy Tables in Amsterdam

Met uitzicht op 't IJ in Amsterdam Noord, bovenop het dak van evenementenlocatie HoogtIJ, bevindt zich deze zomer Groovy Tables. Het is een plek waar je samen met je vrienden een tafeltje kunt reserveren om een bbq-picknick te houden. Met zo'n uitzicht en zo'n locatie kunnen we niet anders dan beamen dat dit in Amsterdam met afstand de mooiste plek is om je T-bone steak te grillen - of je vegetarische groenteburger, natuurlijk.

4. Bootjes kijken bij SOMMAR in Antwerpen

Dat ze bij SOMMAR in Antwerpen wel weten hoe ze een pop-upbar moeten inrichten, staat als een paal boven water. Geheel coronaproof (zoals het barpersoneel dat met mondkapjes op je drankjes klaarmaakt) kun je hier genieten van een heerlijke cocktail of wereldse gerechten, zoals Japanse Bento, Yakiniku of een gegrilde tomahawk steak. En voor de veggies niet getreurd; er staan ook veel vegetarische maaltijden op het menu. Extra traktatie: het prachtige uitzicht over de haven van Antwerpen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We live for your happy moments! So why go abroad if you can have the ultimate and safe staycation here at SOMMAR?☀️ Tropical weather, refreshing cocktails and mouthwatering bar bites are at your service all SOMMAR day long, and with the utmost care by our staff.👊🏼😷 • Click the link in bio to discover our opening hours. No reservation needed to enter the SOMMAR bar! • #peopleofsommar #staycatation #summerbar #cocktailbar #cocktails #drinks #walkins #summer #onlygoodvibes #safevibes #safeenvironment #antwerp #horeca #terrace #openair #schelde #rijnkaai #bestview #relax #chill #bar #restaurant #barbites #thejaneopenair #hotweather #sunnydays #localbusiness #visitantwerp

Een bericht gedeeld door SOMMAR / WINTAR (@peopleofsommar) op

5. Lachen, gieren en stilletjes dansen bij Rooftopbar Wolvenhoek in Den Bosch

Dat de gezellige Brabander de laatste maanden zijn genotsbiertje niet kon opentrekken in de kroeg, moet er flink hebben ingehakt. De Bosschenaar kan er in ieder geval weer tegenaan, zij het met enige voorzichtigheid en inachtneming van de coronamaatregels. Op het dak van parkeergarage Wolvenhoek is deze zomer een rooftop pop-up bar neergezet. Geniet er van een avondje stand-up cabaret, ga dansen bij de silent disco of kom gewoon voor een lekkere borrel met de iconische Sint-Janskerk op de achtergrond.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝐇𝐞𝐭 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐢𝐬 𝐡𝐢𝐞𝐫! 🐺☀️ We hebben een prachtig programma op de planning. Wandel de komende dagen binnen en kom genieten van een ijskoud drankje. Er zijn extra schaduwplekken gecreëerd om ook in deze warme dagen goed te vertoeven op de rooftop. 𝐎𝐩𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠𝐬𝐭𝐢𝐣𝐝𝐞𝐧: Woensdag - 16:00 - 22:45 Donderdag - 16:00 - 22:45 Vrijdag - 16:00 - 22:45 Zaterdag - 12:00 - 22:45 Zondag - 12:00 - 22:45 𝐒𝐢𝐥𝐞𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚: Vanavond - HERRIE MET GERRIE Zaterdag - SMÈRRIG Zondag - PROEF 073 & Muse tribute by Musest Pssst: t/m 16 augustus vinden er 2 - 3 pop-up shows van Boulevard festival plaats op de Rooftop bar Wolvenhoek! #smerrig #festivalboulevard #zomer #proef073 #muse #friyay #bosschezomer #rooftopbarwolvenhoek #silentdisco #weekend #knalldeang #herriemetgerrie

Een bericht gedeeld door Rooftop bar Wolvenhoek (@rooftop_bar_wolvenhoek) op

6. De drukte ontvluchten bij stadstuin KOER in Brugge

Om de drukte van de stad te ontvluchten, bezoek je KOER, dé stadstuin van Brugge. In het park kun je op gepaste afstand van elkaar genieten van een concert, een potje petanquen of een expositie bezichtigen. Kortom: KOER gaat over cultuur. De verfrissende drankjes worden verzorgd door restaurant La Casita. Zij hebben een aparte bar opgezet in de stadstuin waar je terechtkunt voor een versnapering.

7. Tot in de late uurtjes bij Palmboompjes in Rotterdam

Bij de Boompjeskade bevindt zich een exotisch stukje Rotterdam: Palmboompjes. Met uitzicht op de Maas, te midden van bamboestruiken en palmboompjes en een cocktail in de hand is het niet moeilijk om hier de tijd uit het oog te verliezen. Je kunt tot in de kleine uurtjes blijven hangen. 

8. Yoga en kunstexposities bij Bar Bricolage in Gent

In de stadswildernis bevindt zich een groene oase: Bar Bricolage. Een plek waar je niet vreemd moet opkijken als er naast je borreltafel yogalessen worden gegeven, een DJ komt draaien of een expo plaatsvindt. Niks moet, alles mag. Je kunt natuurlijk ook gewoon blijven zitten en genieten van je cocktail, je wijntje of je 'pintje'. En heb je het de avond ervoor echt te bont gemaakt? Dan is er op de zondag de katerbrunch waar je bij kunt aanschuiven om het weekend toch nog goed af te sluiten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Afkoeling’o’clock! Goed goed goed! 💦

Een bericht gedeeld door Bar Bricolage (@bar.bricolage) op

9. Eet bij de foodtrucks op het Graanterras in Groningen

De zomerse mix van het Graanterras bestaat uit lekker loungen, heerlijke en duurzame hapjes en verfrissende drankjes. Deze catering wordt verzorgd door foodtrucks die het terrein op zijn gereden. Tot slot kun je hier genieten van de fijne achtergrondmuziek die door DJ's wordt gedraaid. 

10. Strandje pakken bij de Stelplage in Leuven

Tja, dat Leuven niet aan zee ligt, weerhield de knappe koppen van de creatieve broedplaats de Stelplaats er niet van om toch die lekkere strandsfeer naar de stad te brengen. Het eindresultaat is Stelplage. Verse pizza's worden voor je afgebakken terwijl je samen op een groot doek naar een film kijkt. En er worden plaatjes gedraaid terwijl je staat te jeu-de-boulen. Als je van kunst, cutuur en creativiteit houdt, is dit bij uitstek de plek om je handdoekje uit te rollen. 

11. Cocktails drinken in dandy-stijl bij De Baron in Maastricht

In een achttiende-eeuws pand aan het Vrijthof in het centrum van Maastricht is deze zomer een wel heel bijzondere pop-up bar te vinden. Bij De Baron kun je nu tijdelijk cocktails drinken in het historische pand van de Groote Sociëteit, de allereerste herensociëteit van Nederland. De naam 'De Baron' slaat op historisch figuur Hobbe Essaias (1696-1772), ook wel de baron van Aylva. Naar eigen zeggen zou deze dandy even zijn teruggekeerd naar de door hem opgerichte sociëteit, om oude tijden te doen herleven.

12. Goed tafelen bij Proefdruk in Nijmegen

Een gigantische loods waar iedere twee weken een ander Nijmeegs restaurant of cateraar gasten mag ontvangen. Dat is Proefdruk. Omdat gasten hier een fantastische culinaire ervaring verwachten, zijn de restaurants die hier komen dan ook zeker niet de minste. Bij Proefdruk komt de cateraar dan ook niet weg met het verschaffen van enkel een simpele borrel: hier wordt goed uitgepakt, want de keukens variëren van nog onontdekte wereldgerechten tot klassieke, ambachtelijke pizza's. 

13. Zomers uitwaaien bij Azuro in Kortrijk

Om zomers te genieten in Kortrijk, moet je op de Pottelberg bij de Engelse Wandeling zijn. Daar staat een zomers barretje waar met grote, strakke letters AZURO op de gevel staat geschreven. Met chille zomerdeuntjes en lekkere hapjes, is dit bij uitstek de plek om een middag en avond te genieten van een heerlijk drankje.