Slapen in een hideaway: 3 kleinschalige en unieke vakantieadresjes in eigen land image
Local Hideaways

Slapen in een hideaway: 3 kleinschalige en unieke vakantieadresjes in eigen land

Ondernemer Esther van Onna voorzag het al: authentiek, kleinschalig en uniek overnachten wordt het nieuwe reizen. Speciaal voor jou selecteerde ze drie bijzondere vakantieadressen in eigen land, afkomstig uit haar Local Hideaways-collectie.

1. Local Hideaways in Overijssel 

Martijn en Marleen, een sympathiek jong stel, besloten om twee boshuisjes in Holten op te knappen voor verhuur. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien en bieden een knus toevluchtsoord in alle jaargetijden. De omgeving van Holten is een paradijs voor natuurliefhebbers. Rond de Holterberg, onderdeel van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, kun je eindeloos wandelen en fietsen. Dat kan ook in het natuurgebied De Borkeld, waarin coulisselandschap wordt afgewisseld door heide en bos. Een échte verborgen parel. Ook als je uit bent op een natuur-en-stadcombinatie, is Holten de ideale uitvalsbasis. Deventer ligt slechts een kwartiertje verderop.

Laat je door Columbus het bos insturen!
Ben je een echte bosliefhebber? De Columbus-redactie heeft een complete pagina met leuke tips, wandelingen en verhalen over bossen in Nederland en daarbuiten voor je samengesteld. Plus: Stuur je favoriete bosfoto in en win een weekendje in een natuurhuisje in het bos en vele andere topprijzen!

 

Foto: Local Hideaways

Dit boshuisje is te boeken vanaf € 300 euro (weekend) en vanaf € 550 euro (week) voor respectievelijk drie en vier personen. 

2. Local Hideaways in Gelderland

Een favoriete natuurplek in Nederland is De Lochemse Berg in Barchem. Caroline en Peter vielen hier als een blok voor een fantastisch pand uit 1903. De vondst leidde tot een wending in hun leven; ze lieten het drukke horecabestaan achter zich, en richtten zich volledig op hun nieuwe avontuur. In korte tijd wisten ze de oude villa om te toveren tot een prachtig hotel, waarin onthaasten centraal staat. Daarnaast kun je er heerlijk eten. De gerechten op de kaart worden veelal bereid met ingrediënten uit eigen tuin.

Foto: Local Hideaways

Dit hotel is te boeken vanaf € 70 per nacht voor twee personen.

3. Local Hideaways in Zeeland

Soms moet je een omweg maken om weer terug te keren naar de basis. Dat gold ook voor Iske. Na een aantal omzwervingen keerde ze terug naar haar roots, in Zeeuws-Vlaanderen, om zich uiteindelijk te settelen in het piepkleine Turkeye. Samen met partner Kristof verhuurt ze er twee pittoreske vakantiehuisjes, en de derde is in de maak. Het gehucht bestaat uit welgeteld twintig huizen. Verdwalen is hier echt onmogelijk. De rust en ruimte zijn meteen voelbaar. Het getjirp van vogels is het enige dat je hoort. Toch liever de drukte opzoeken? Het huisje ligt op steenworp afstand van het strand en op een half uurtje rijden van Gent, Brugge of Middelburg.

Foto: Local Hideaways

Dit huisje is te boeken vanaf € 125 per nacht voor twee personen.

Esther over het nieuwe reizen

Nu ik ben veroordeeld tot mijn eigen land, betrap ik mezelf erop dat ik met andere ogen naar Nederland kijk. Natuurlijk heb ik ‘wegwee’ (tegenovergestelde van heimwee) naar verre oorden. Maar de crisis deed me nóg meer inzien dat we met z’n allen zijn doorgeslagen. Het moet altijd maar verder, faster en perfecter. De filosofie van Local Hideaways, een zorgvuldig samengestelde collectie overnachtingsadressen, blijkt dan ook actueler dan ooit.

Kijk voor meer kleinschalige en unieke adresjes op Local Hideaways.

Wil je meer inspiratie opdoen over toffe slaapplekken? Bestel dan onze speciale editie In Eigen Land over de bijzonderste reizen binnen Nederland. Je krijgt de special zonder verzendkosten thuisgestuurd!