Leer je kinderen ontdekken hoe bijzonder onze wereld is (met een beetje hulp van Jimmy Nelson) image
Jimmy Nelson

Leer je kinderen ontdekken hoe bijzonder onze wereld is (met een beetje hulp van Jimmy Nelson)

Waarom jagen ze in Mongolië met adelaars? Waar ligt Polynesië precies en hoe zijn er ooit mensen terechtgekomen? Hoe bouw je een iglo? Met Cult-ED, het recent gestart cultureel educatieprogramma van de Jimmy Nelson Foundation, ontdek je de antwoorden op deze (en nog veel meer) vragen. Gaan jij en je kids mee op virtuele wereldreis langs verschillende continenten en culturen?

In 2016 werd de liefdadigheidsorganisatie Jimmy Nelson Foundation opgericht door kunstenaar Jimmy Nelson. Al ruim dertig jaar reist hij de wereld rond om inheemse stammen te fotograferen op de meest afgelegen plekken. Met zijn iconische boeken Before They Pass Away en Homage to Humanity wil hij mensen bewust maken van culturele verscheidenheid en de bedreiging daarvan door technologie en globalisering. De Jimmy Nelson Foundation zelf tracht mensen uit alle hoeken van de wereld samen te brengen. Ook daarbij ligt de focus op de waarde van culturele rijkdom. Daarnaast faciliteert de organisatie cultureel onderwijs. 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Leer al spelenderwijs over de wereld

Met Cult-ED, een online leerprogramma, wil de Jimmy Nelson Foundation kinderen van 11 tot en met 15 jaar bewust maken van verschillende wereldculturen. Specifiek bevat het programma lesmateriaal over cultuur en wereldburgerschap. Dankzij de lessen kunnen kinderen digitaal naar verre oorden reizen om kennis te maken met onbekende levenswijzen. Zo leren ze bijvoorbeeld waarom de lokale stammen in Mongolië uitwerpselen van kamelen en paarden gebruiken om een vuurtje te maken. Daarnaast is de cursus gericht op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN voor 2030, waardoor kinderen leren om anders te denken over onderwerpen als kapitalisme en klimaatverandering. De stichting hoopt dat de lessen kinderen zullen aanmoedigen om probleemoplossend en buiten hun comfortzone te denken. Hierdoor verbreden ze niet alleen hun horizon, maar zullen ze ook opgroeien als wereldburgers. 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Volgens de Jimmy Nelson Foundation moeten we innovatieve oplossingen bedenken om onze prachtige planeet te beschermen. Omdat onze kinderen de besluitvormers zullen worden, wil het leerprogramma hen alvast wegwijs maken in een diverse en multiculturele wereld.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.