Pak je koffer maar: reizen is vanaf 15 juni weer toegestaan! image
Unsplash .

Pak je koffer maar: reizen is vanaf 15 juni weer toegestaan!

Nadat de grenzen maandenlang op slot zaten, wordt het binnenkort weer mogelijk om op vakantie te gaan in het buitenland. Dit zijn de belangrijkste coronaversoepelingen en bestemmingen waar je heen kunt.

De kogel is door de kerk: deze week kondigde het kabinet aan dat vanaf 15 juni de grenzen van de meeste Europese landen opengaan. Hiermee verandert het reisadvies van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel (familiebezoeken en vakanties zijn toegestaan). 

Het is de bedoeling dat voor de landen in het Schengengebied de maatregelen versoepeld worden. Hieronder vallen onder andere de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Spanje en Zwitserland. Goed nieuws: naar Italië reizen is al vanaf 3 juni toegestaan! Let op: sommige landen zoals Denemarken weigeren Nederlandse toeristen. Verder is het nog niet mogelijk om naar het Verenigd Koninkrijk, de VS, Marokko en Turkije te reizen. 

De versoepeling van de maatregelen komt precies op tijd, de zomervakantie staat al bijna voor de deur. Toch zal een vakantie in het buitenland er wat anders uitzien dan je gewend bent. Je hoeft gelukkig niet meer in quarantaine als je terugkomt, maar in het buitenland zul je je aan bepaalde coronamaatregelen (zoals het dragen van een mondkapje en het houden van afstand) moeten houden. Check dus goed de regels van het land waar je op vakantie gaat. 

Meer weten over reizen in coronatijd 

In de Goede Reis Podcast, een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel, vertellen we je alles over reizen in coronatijd. Luister hier de nieuwste aflevering, terug. 

Ga jij deze zomer op vakantie in het buitenland? Of blijf je liever in Nederland? Laat het ons weten! 

Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Pak je koffer maar: reizen is vanaf 15 juni weer toegestaan!"

 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 06 Jun 2020 | 07:38:05

  Sorry, maar geen sterk artikel. Het ligt vele malen genuanceerder door alle voorwaarden die er vanuit de betreffende landen nog zijn. Noorwegen blijft dicht en inderdaad, check je verzekering en of je wel met de auto bv door andere landen kunt reizen.

 • profile image comment
  Door Karinm• geplaatst op 05 Jun 2020 | 14:14:25

  Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk horen niet bij het rijtje dat op 15 juni al op "geel" gaat volgens mij. Naar Italie reizen met de auto zit er nog even niet in. Bovendien staat tot 15 juni Italie nog op "oranje", dus geen dekking van je reisverzekering als je er toch heen gaat.

 • profile image comment
  Door Langemakki• geplaatst op 05 Jun 2020 | 12:08:03

  let op: veel reisverzekeringen hebben geen dekking meer voor de pandemie gevolgen. Controleer je reisverzekering!!