Nieuwe trend: kamperen in een deelcamper image
Dutch Nomad Couple

Nieuwe trend: kamperen in een deelcamper

Een camper staat symbool voor vrijheid, onbezorgdheid, harmonie, en garant voor (kampvuur)verhalen. Al sinds de jaren vijftig biedt het vervoermiddel onderdak aan allerlei type reizigers - van festivalgangers tot surfers en van muzikanten tot avontuurlijk ingestelde gezinnen. Voor een grote groep mensen is het hebben van een eigen camper een droom. En gezien het prijskaartje die aan een nieuwe camper hangt, blijft dat vaak ook zo. Door een nieuwe trend is er dé perfecte oplossing. Maak kennis met de deelcamper!

Goboony

Het Nederlandse Goboony wierp zich in sneltreintempo op tot grootste platform voor deelcampers. Onlangs werd er voor de honderdvijftigduizendste keer een campersleutel uitgewisseld, direct van eigenaar tot huurder. Het platform is actief in diverse Europese landen, maar vooral handig voor een roadtrip in of vanuit Nederland. 

Camptoo 

Van een zuurstokroze retrocamper tot een vuurrode brandweerwagen en van een servicetruck uit de Parijs-Dakar-rally tot een hypermoderne, duurzame caravan; op deelplatform Camptoo is niks too much. Zelf verwoorden ze het nogal treffend: je huurt geen camper of caravan, je huurt een avontuur. 

PaulCamper

Het Duitse PaulCamper was een van de eerste partijen die zich toelegde op camper-sharing. Het begon allemaal in 2010, met de verhuur van Paul (een Volkswagencamper; géén persoon). Sindsdien kozen duizenden particulieren ervoor om hun voertuig via dit platform aan te bieden. Welke koosnaam krijgt jouw leencamper?

Wil je meer inspiratie opdoen voor toffe slaapplekken? Bestel In Eigen Land, onze speciale editie over de bijzonderste reizen van Nederland. Je krijgt de special zonder verzendkosten thuisgestuurd!