4x indrukwekkende treinreizen door Europa image
4x indrukwekkende treinreizen door Europa image 4x indrukwekkende treinreizen door Europa image
Morten Rakke

4x indrukwekkende treinreizen door Europa

Ontdek Europa met de trein. Heerlijk dichtbij en lekker divers. Zo maak je de ultieme treinreis.  

1. Maak een rondreis langs alle hotspots in Ierland

Wil je op een relaxte manier alle hotspots van Ierland zien? Dan is treinrondreis Paddy dé oplossing. In acht dagen maak je een prachtige reis van Dublin, via het energieke Cork en de levendige studentenstad Galway naar het ruwe Belfast. En tussen de steden in verken jij de meest bekende kastelen van het land zoals Blarney Castle. En wat te denken van de prachtige landschappen van de Ring of Kerry en de hoogste kliffen van Europa, de Cliffs of Moher? En dan hebben we ze nog lang niet allemaal gehad, Ierland kent een heleboel highlights. Natuurlijk is er tijdens deze reis ook genoeg tijd om de pub in te gaan en te genieten van een Guinness en Ierse muziek. 

2. Ga naar het noorden van Schotland voor de meest Schotse ervaring

In het noorden van Schotland maak jij de treinreis van je leven! Boek  treinrondreis Andrew en rijd van Edinburgh naar Inverness. In de hoofdstad van Schotland zie je de nationale kroonjuwelen en geniet je van de nationale drank, whisky. Edinburgh is een aangename en moderne stad, waar je makkelijk meerdere dagen rondwandelt. Ben je uitgekeken in Edinburgh? Stap weer in en reis door indrukwekkende landschappen naar de hoofdstad van de Hooglanden: Inverness. Ga naar Inverness Castle en winkel ontspannen in de autovrije binnenstad. En wat dacht je van een tocht naar het 13e-eeuwse Urquhart Castle en Loch Ness? Misschien spot jij het monster wel ... Wij beloven je dat je het niet veel Schotser dan dit kunt krijgen. 

coupe schotland treinIn het noorden van Schotland maak jij de treinreis van je leven! Foto: Visit Britain

3. Ontdek Noorwegen met de trein én boot 

De spoorlijn Myrdal - Flåm, ook wel Flåmsbana genoemd, is een van de steilste trajecten ter wereld. Op de 20 km omvangrijke Flåmsbana overbrug je een hoogteverschil van haast 900 meter en rijd je langs steile berghellingen en schuimende watervallen. Gedurende de treinrondreis Ole ontdek jij het sensationele Noorwegen. Oslo en Bergen zijn energieke steden die je natuurlijk ook even bezoekt. Om de geweldige fjorden te beleven, maak je ook nog een boottocht. 

trein bergen noorwegenDe spoorlijn Myrdal - Flåm, ook wel Flåmsbana genoemd, is een van de steilste trajecten ter wereld. Foto: Morten Rakke

4. Trein mee door Zweden en Finland

Deze unieke reis gaat van het historische Helsinki naar het hippe Stockholm. Ontdek deze mooie hoofdsteden en wissel het cultuursnuiven af met wat ontspanning op de Finse Åland eilanden. Deze liggen tussen de kust van Zweden en Finland in. Je kan hier mooie fietstochten maken en het pittoreske havenstadje ontdekken! Om je reis extra afwisselend te maken, plak je er natuurlijk ook nog een bezoekje aan Tallinn in Estland aan vast. 
Deze unieke reis gaat van het historische Helsinki naar het hippe Stockholm. Foto: Buro Scanbrit

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door:

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.