5x indrukwekkende treinreizen door Europa image 5x indrukwekkende treinreizen door Europa image 5x indrukwekkende treinreizen door Europa image
Morten Rakke

5x indrukwekkende treinreizen door Europa

Ontdek Europa met de trein. Heerlijk dichtbij en lekker divers. Zo maak je de ultieme treinreis.  

1. Maak een rondreis langs alle hotspots in Ierland

Wil je op een relaxte manier alle hotspots van Ierland zien? Dan is treinrondreis Paddy dé oplossing. In acht dagen maak je een prachtige reis van Dublin, via het energieke Cork en de levendige studentenstad Galway naar het ruwe Belfast. En tussen de steden in verken jij de meest bekende kastelen van het land zoals Blarney Castle. En wat te denken van de prachtige landschappen van de Ring of Kerry en de hoogste kliffen van Europa, de Cliffs of Moher? En dan hebben we ze nog lang niet allemaal gehad, Ierland kent een heleboel highlights. Natuurlijk is er tijdens deze reis ook genoeg tijd om de pub in te gaan en te genieten van een Guinness en Ierse muziek. 

2. Bezoek de leukste plaatsen van Engeland

Bath, Cambridge, Salisbury: veel van Engelands leukste plaatsen liggen in het zuiden van het land. Tijdens treinrondreis Ruby reis je op je gemak van de ene naar de andere plaats. In UNESCO Werelderfgoedstad Bath badder je in dezelfde natuurlijke warmwaterbronnen als de Romeinen én flaneer je langs de chique 18e-eeuwse architectuur. Het groene Cambridge is bekend om de eeuwenoude indrukwekkende universiteitsgebouwen. Waan je even student in deze prachtige stad. In Salisbury ontdek je 800 jaar geschiedenis en boek je vanzelfsprekend een uitstapje naar het prehistorische Stonehenge. Deze magische ervaring mag je niet missen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Norwich, Brighton en Londen, want ook deze steden ga je tijdens je reis ontdekken.

engeland kastelenBadder in Bath in een natuurlijke warmwaterbron. Foto: Buro Scanbrit

3. Ga naar het noorden van Schotland voor de meest Schotse ervaring

In het noorden van Schotland maak jij de treinreis van je leven! Boek  treinrondreis Andrew en rijd van Edinburgh naar Inverness. In de hoofdstad van Schotland zie je de nationale kroonjuwelen en geniet je van de nationale drank, whisky. Edinburgh is een aangename en moderne stad, waar je makkelijk meerdere dagen rondwandelt. Ben je uitgekeken in Edinburgh? Stap weer in en reis door indrukwekkende landschappen naar de hoofdstad van de Hooglanden: Inverness. Ga naar Inverness Castle en winkel ontspannen in de autovrije binnenstad. En wat dacht je van een tocht naar het 13e-eeuwse Urquhart Castle en Loch Ness? Misschien spot jij het monster wel ... Wij beloven je dat je het niet veel Schotser dan dit kunt krijgen. 

coupe schotland treinIn het noorden van Schotland maak jij de treinreis van je leven! Foto: Visit Britain

4. Reis van Zweden naar de poolcirkel

Met de trein vertrek je uit Stockholm en reis je tot voorbij de poolcirkel, klinkt als een droomreis, toch? Tijdens deze rit zie je uitgestrekte meren en glooiende landschappen aan je voorbijglijden, je ziet ontelbaar veel typisch rode Zweedse huizen en je rijdt door wildernissen waar je zelfs beren kunt spotten. De elfdaagse treinrondreis Thomas brengt je naar prachtige dorpen en stadjes, maar neemt je ook mee de natuur in. Een ideale combinatie dus! Er zijn uitstapjes naar bergen en natuurparken, met activiteiten zoals kanovaren en vissen . Ook ontmoet je de Sami, de bewoners van Lapland. En natuurlijk stopt de trein op de poolcirkel waar je je poolcirkelcertificaat in ontvangst neemt. Zet deze reis maar op je bucketlist! 

5. Ontdek Noorwegen met de trein én boot 

De spoorlijn Myrdal - Flåm, ook wel Flåmsbana genoemd, is een van de steilste trajecten ter wereld. Op de 20 km omvangrijke Flåmsbana overbrug je een hoogteverschil van haast 900 meter en rijd je langs steile berghellingen en schuimende watervallen. Gedurende de treinrondreis Ole ontdek jij het sensationele Noorwegen. Oslo en Bergen zijn energieke steden die je natuurlijk ook even bezoekt. Om de geweldige fjorden te beleven, maak je ook nog een boottocht. 

trein bergen noorwegenDe spoorlijn Myrdal - Flåm, ook wel Flåmsbana genoemd, is een van de steilste trajecten ter wereld. Foto: Morten Rakke

 

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door:

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.