7 fantastische reiservaringen vanaf de bank (zodat je toch nog wat van de wereld kunt zien) image
7 fantastische reiservaringen vanaf de bank (zodat je toch nog wat van de wereld kunt zien) image 7 fantastische reiservaringen vanaf de bank (zodat je toch nog wat van de wereld kunt zien) image
Unsplash .

7 fantastische reiservaringen vanaf de bank (zodat je toch nog wat van de wereld kunt zien)

Bij de pakken neerzitten kan altijd nog. Juist in deze moeilijke tijd is het belangrijk om bezig te blijven. Deze bijzondere initiatieven maken van jouw thuisisolatie een thuisexploratie. 

1. Ga virtueel op reis

Vlieg in een helikopter over Groenland, rijd in een tuktuk door India en wees getuige van een vulkaanuitbarsting op Kamtsjatka. Dankzij de virtuele reizen van Air Pano en Google word jij nóg verliefder op de wereld – óók nu de wereld op slot zit. Kijk voor meer video’s op airpano.com en artsandculture.google.com

2. Geniet van een heerlijke maaltijd met lokale producten

Terwijl lokale voedselproducten het lastig hebben raken consumenten in de supermarkt nog net niet slaags om het laatste zakje rijst. Door het Support Your Locals-boodschappenpakket aan te schaffen zet je de lekkerste ambachtelijke hapjes op tafel en steun je ook nog eens de producent. Onder andere in Amsterdam en Utrecht. Een box kost € 45 en wordt duurzaam bezorgd.

3. Neem vogelen als nieuwe hobby

Het vogelgefluit om ons heen neemt toe. Hoe gaaf zou het zijn om die vogelgeluiden te herkennen? Vogelbescherming Nederland biedt sinds kort een gratis online vogelcursus aan. Elke aflevering staat één (tuin)vogel centraal. Dankzij de speciale webcams van Beleef de Lente is het tevens mogelijkheid om live mee te kijken in het nest. Praktijkervaring opdoen? Hang een vetbol op in je tuin en kijk wat erop afkomt. 

4. Maak eindelijk dat fotoalbum

In de categorie ‘taken waaraan je nog niet was toegekomen’: een fotoalbum maken van je reisfoto’s. Met de app van Albelli stel je zonder schaar of plaksel het ultieme fotoalbum samen.

5. Creëer een blijvende reisherinnering

Veel reizen zijn zo indrukwekkend dat je ze zou willen inlijsten. Dat kan. Kies op reisposter.nl het kleurtje en het formaat, en laat jouw favoriet land, stad of route afdrukken als reisposter.

Wil je nog meer tips om je 'huisarrest' goed door te komen? Lees dan ook dit artikel: Corona: 30 tips om je huisarrest door te komen. Hierin geven we je 30 tips om de reisloze dagen door te komen. 

6. Krijg een beetje Vitamine Cineville

In deze dagen van thuisisolatie komt Cineville met dé uitkomst tegen je verveling. Met een Cinevillepas kijk je de komende drie weken gratis een selectie van gloednieuwe films. Zo hoef jij die ene film waar je je al op verheugde niet te missen, maar kijk je een echte Cineville-film gewoon online thuis. Meteen kijken? Maak een account aan op vitamine.cineville.nl

7. Ontdek de mooiste plekken op aarde 

Je hoeft niet te reizen om een ontdekkingsreiziger te zijn. Je kunt nog steeds met het grootste gemak de onderwaterwereld, de Afrikaanse savanne én de noordpool verkennen. Het enige wat je hoeft te doen is een Dplay Premium abonnement af te sluiten. Je kijkt hier de mooiste natuurdocumentaires van de BBC, want de volledige ‘natural history’ collectie wordt (gefaseerd) aan het video-on-demand platform toegevoegd. 
 

Hoe ontdek jij de wereld vanaf je bank?

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "7 fantastische reiservaringen vanaf de bank (zodat je toch nog wat van de wereld kunt zien)"

  • profile image comment
    Door EenReiziger• geplaatst op 09 Apr 2020 | 14:16:58

    Het is niet dat je hiermee echt een reisgevoel creëert, maar wel direct nieuwe bestemmingen toegevoegd aan mijn reislijst. Jeetje wat een mooie gebieden staan er op Airpano.