5x Scandinavië met kids: zoek deze zomer samen het outdooravontuur op image 5x Scandinavië met kids: zoek deze zomer samen het outdooravontuur op image 5x Scandinavië met kids: zoek deze zomer samen het outdooravontuur op image
Buro Scanbrit

5x Scandinavië met kids: zoek deze zomer samen het outdooravontuur op

Scandinavië is de ideale regio voor een actieve gezinsvakantie. Of je nou in een blokhut of op een houtvlot slaapt; je bevindt je te allen tijde midden in de natuur. Zodra je wakker wordt kan het avontuur beginnen. Kies jij voor een wildsafari, gletsjerwandeling of survivaltraining?

1. Ga op wildsafari in Zweden

Safari en Afrika zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wist je dat je ook dichter bij huis op safari kunt gaan? Zo kun je in Dalarna – een onderbelichte provincie in Midden-Zweden – met een gids op zoek gaan naar de koning van het bos: de eland. De gids zal onderweg sporen van andere wilde dieren en unieke vogels aanwijzen. Als de speurtocht halverwege is maant de gids je tot stilstand. Tijd voor koffie en limonade!

2. Volg een survivaltraining in Zweden

Vuur maken is een van de belangrijkste elementen van het buitenleven. Tijdens deze avontuurlijke excursie leer je de beginselen: een vuurtje maken en het brandend houden. Je gaat, wederom onder leiding van een gids, de bossen in om een geschikte plek te zoeken voor een eigen kampvuur. Als jij de opgedane kennis in de praktijk weet te brengen, kun je even later heerlijke worstjes braden boven het knisperende vuur.

3. Bouw je eigen houtvlot en overnacht in de natuur in Zweden

Wil je écht iets bijzonders ervaren tijdens je gezinsvakantie? Dan kun je niet om een houtvlottocht over de Klarälvenrivier heen. Voor het zover is moet je eerst achttien dikke boomstammen de rivier in duwen en ze zorgvuldig aan elkaar binden. Vervolgens spring je erop en zak je langzaam de rivier af. Maar pas op voor stroomversnellingen en zandbanken! Gemiddeld vaar je acht uur per dag. Je meert aan waar je wil, zodat je de ongerepte natuur en pittoreske dorpjes langs de rivier kunt ontdekken. Tijdens deze tocht wissel je actie af met rust en laat je de stress van thuis ver achter je.

4. Trotseer het wilde water in Noorwegen

Laat je adrenalinepeil stijgen door te wildwaterraften nabij het stadje Voss. Je kunt kiezen uit twee verschillende tochten. De uitdagendste tocht is zeven à acht kilometer lang en vindt plaats op de Strandarivier. Onderweg passeer je diverse stroomversnellingen. De optie om te ‘familieraften’ op de Vossorivier is speciaal in het leven geroepen voor gezinnen. Wedden dat je kinderen er niet over uitgepraat raken? Deze tocht duurt drie uur en is geschikt voor kinderen vanaf vijftien jaar.

5. Maak een gletsjerhike in Noorwegen

Gletsjerwandelen op de Nigardsbreen in Nationaal Park Jostedalsbreen is uitermate geschikt voor sportieve gezinnen. Je gaat eerst met een bootje naar de overkant van het gletsjermeer. Vervolgens loop je met een gids in ongeveer drie kwartier naar het begin van de gletsjer toe. Sommige delen van dit pad kunnen steil en uitdagend zijn. Als je eenmaal bij de gletsjer bent hijs je jezelf in een uitrusting en ga je het ijs op. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De minimale leeftijd voor deze excursie is acht jaar

Boek jouw Summer Adventure in Scandinavië bij Buro Scanbrit

Buro Scanbrit is dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa. Voor avontuurlijke gezinnen hebben ze speciale Summer Adventures samengesteld. Liever je eigen avontuur door Scandinavië samenstellen? Dat kan ook! De reisspecialisten van Buro Scanbrit kennen de bestemmingen tot in detail en helpen graag met een persoonlijk reisadvies.

Ga duurzaam op reis met Buro Scanbrit

Met Buro Scanbrit reis je CO2-neutraal. Ze compenseren de CO2- uitstoot van het vervoer, het verblijf en de excursies van de reis. Zo geniet je nu en in de toekomst van hun groene bestemmingen. Voor meer informatie over de vakanties van Buro Scanbrit bezoek je de website www.buroscanbrit.nl

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.