App-to-date: deze gratis reisapps moet je hebben! image
Unsplash .

App-to-date: deze gratis reisapps moet je hebben!

Voor, tijdens of na de reis: de juiste apps kunnen je reis verrijken. Deze gratis apps maken je reisleven een stuk gemakkelijker. Welke ga jij gebruiken?

Voor de vergeetachtige inpakker

Naam: PackPoint

Beschikbaar: iOS en Android

Moetje wanneer je: zeker wilt weten dat je helemaal niets vergeet bij het inpakken. PackPoint helpt bij het samenstellen van je paklijstje én is vervolgens een handige checklist.

 

Voor de gestructureerde reiziger

Naam: TripIt

Beschikbaar: iOS en Android

Moetje wanneer je: je reisschema in een handig overzicht wilt hebben. TripIt laat je zien hoe laat je vlucht vertrekt, waar je de auto op moet halen, in welk hotel je geboekt hebt staan, hoe laat de gids op je wacht en ga zo maar door.

 

Voor de talenknobbel

Naam: Drops

Beschikbaar: iOS en Android

Moetje wanneer je: graag je best doet om de plaatselijke taal te leren. Liefst 37 talen staan geprogrammeerd in de app. Geen saai woordjes leren, maar interactief en spelenderwijs de basics van een taal onder de knie krijgen.

 

Voor de goede gemoedstoestand

Naam: RainRain

Beschikbaar: iOS en Android

Moetje wanneer je: onrustig bent in je hoofd. Kan je het rumoer in de drukke stadsbus even niet aan? Last van knieën in je rugleuning in het vliegtuig? Of wil je de jetlag overwinnen? Met RainRain vind je het juiste geluid om je rust te vinden. De geluidsmixer biedt duizenden mogelijkheden, van een zeewindje tot regen dat tikt tegen het raam.

 

Voor de OV-ganger

Naam: Citymapper

Beschikbaar: iOS en Android

Moetje wanneer je: altijd al op zoek was naar de buitenlandse versie van 9292. Citymapper heeft van 40 internationale steden het ov-netwerk in de app staan. Beste reisschema, tijden en prijzen krijg je overzichtelijk in één overzicht, zodat je gemakkelijk met het openbaar vervoer een stad verkent.

 

Voor de last-minute-boeker

Naam: HotelTonight

Beschikbaar: iOS en Android

Moetje wanneer je: op het laatste moment je hotels boekt. Hotels hebben liever dat jij er slaapt voor een gereduceerd tarief dan dat de kamer die nacht leeg blijft. Met HotelTonight kan je daar optimaal van profiteren. Zoek de beste deals met handige filters als basic, luxe, design of hip.

 

Voor de trage rekenwonders

Naam: XE Currency

Beschikbaar: iOS en Android

Moetje wanneer je: moeite hebt met snel omrekenen van valuta. In het heetst van de onderhandelingsstrijd is er geen ruimte voor fouten. Met XE Currency reken je razendsnel de lokale valuta om naar de euro, zodat je precies weet wat je betaalt.


Wat vind jij een handige reisapp?