Beleef het perfecte weekend in Madrid image

Beleef het perfecte weekend in Madrid

Esther van der Stappen won met haar prachtige foto de fotowedstrijd met het thema ontdekkingsreizen. Haar beloning? Een Air Europa-vliegticket met een bestemming naar keuze. Esther ging in Madrid op ontdekkingsreis en heeft wat leuke tips voor je verzameld. 

Weer of geen weer

'Madrid is een stad die je het hele jaar door kunt bezoeken. Toen wij er waren was het vrij koud (negen graden) en hebben we behoorlijk wat regen gehad. In Madrid hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn. Met de metro kun je overal komen en wij hebben bijvoorbeeld  het Museo Nacional Centro de Arte bezocht, waar je de nodige uurtjes in door kunt brengen. Vervolgens zijn we weer de metro ingestapt richting Chueca, een leuke trendy wijk, waar we in het COAM gebouw de expositie Wildlife Photographer of the Year  hebben bezocht.

Even de gebaande paden op

Gelukkig was het de volgende dag opgeklaard, dus trokken we de wandelschoenen aan en zijn we langs de toeristische hoogtepunten van de stad gelopen. Van het Plaza Mayor, langs het stadpark Retiro (met z’n kristallen paleis) naar de Puerta de Alcalá en Plaza de Cibeles. Ook een bezoekje aan Mercado de San Miguel mocht niet ontbreken. Helaas krioelde het hier van de mensen en was het daardoor erg druk.

Tussendoor hebben we natuurlijk ook de tijd genomen om wat te drinken en een menu del dia te nuttigen in een van de vele tapasbars die Madrid rijk is. Dankzij een artikel in Columbus editie 85 hebben we een middagje de wijken Lavapies en Embajadores verkend. Deze wijken kan ik je zeker aanraden. 

Sowieso is Madrid een perfecte bestemming voor een citytrip: je bent er snel, er is super veel te doen en het eten is er heerlijk. Bovendien is het een redelijke budgetbestemming.'

Nog niet overtuigd? Bekijk hieronder de sfeerimpressie van Esther.

Van onze community

Uitzicht Madrid!
Uitzicht Madrid!
Madrid
Esthers
Tempel van Debod Madrid
Tempel van Debod Madrid
Madrid
Esthers
Café Madrid
Café Madrid
Madrid
Esthers
Kristalpaleis in het Retiropark
Kristalpaleis in het Retiropark
Madrid
Esthers
Koninklijk paleis
Koninklijk paleis
Madrid
Esthers
Rooftop uitzicht Madrid
Rooftop uitzicht Madrid
Madrid
Esthers

Picture perfect

Om even het geheugen op te frissen, dit is de foto waarmee Esther het ticket heeft gewonnen. Ze heeft deze foto gemaakt tijdens een Kinavai ceremonie gemaakt in Papoea-Nieuw-Guinea.

Ook meedoen aan een van onze wedstrijden? Blijf up-to-date en houd deze pagina in de gaten.