Travel essentials: zo pak jij vacuüm in image

Travel essentials: zo pak jij vacuüm in

Je kleren, ondergoed en sokken nemen veruit de meeste plaats in beslag in je koffer. Maar wist je dat het voor een groot deel lucht is wat je inpakt? Dit voorkom je door je zachte materialen vacuüm te verpakken. Met deze tips haal je meer uit je koffer!

Vacuüm verpakken; je zult je vast afvragen wat het is. Als je vacuüm verpakt, laat je lucht ontsnappen waardoor je meer ruimte overhoudt in je koffer of tas. Je kunt op handmatige en elektrische wijze vacuüm trekken: gemiddeld houd je hierdoor acht centimeter aan ruimte over. Als je een product wilt kopen waarmee je vacuüm inpakt, is het slim om goed te letten op de kwaliteit; niet elk product is even goed. Gelukkig hebben wij dit voor jou uitgezocht. 

 

Als beste getest voor handmatig vacuüm verpakken: packing cubes van SUITSUIT

Nooit meer twijfels over welk kledingstuk je thuis moet laten met de packing cubes van SUITSUIT. (Foto: SUITSUIT)
 

Spijkerbroeken of lange jurken mee? Of die lekkere warme trui? Dankzij de hippe packing cubes van SUITSUIT kunnen zelfs je grootste en lompste kledingstukken probleemloos mee in de koffer. Extra lucht laat je ontsnappen door de speciale ventilatiegaatjes aan de achterkant. Beschikbaar in verschillende formaten, € 10-25. Er zijn overigens ook goedkopere en simpelere vacuümzakken verkrijgbaar, maar deze trokken meteen onze aandacht. 

 

Als beste getest voor elektrisch vacuüm verpakken: de VAGO-vacuümzuiger 
 

Alles wat je wilt mee in je koffer: deze VAGO-vacuümzuiger helpt je een handje. (Foto: vago)
 

Met de handzame VAGO-vacuümzuiger zorg je dat je zachte bagage-items moeiteloos vacuüm worden verpakt. Dit proces duurt ongeveer vijf minuten. Het gewicht verandert uiteraard niet. Maar het levert wél tot vijftig procent meer ruimte op in je koffer. Je sluit het apparaat (86g) middels een USB-kabel aan op de stroom. In de startset zit een vacuümzak. Grote zakformaten apart verkrijgbaar, vanaf € 52,50. 

Ben jij fan van vacuüm verpakken?

 

 

Bovenstaand beeld, bron: SUITSUIT.