Ga jij samen met Airbnb naar de Zuidpool? image

Ga jij samen met Airbnb naar de Zuidpool?

De verhuursite biedt samen met Ocean Conservancy aan vijf reizigers de unieke kans om in december op een bijzondere ontdekkingsmissie te gaan. Trek je je warme winterjas aan?

'Antarctica wordt vaak gezien als een ongerept en geïsoleerd continent', zegt poolwetenschapper Kirstie Jones-Williams. 'Alleen heeft recent onderzoek aangetoond dat zelfs de meest afgelegen locaties getroffen zijn door plasticvervuiling, ook Antarctica.' De expeditie, die is omgedoopt tot de Antarctic Sabbatical, moet beter in kaart brengen welke weg microplastics afleggen naar afgelegen gebieden als Antarctica, en in hoeverre het continent is vervuild. Airbnb en Ocean Conservancy zullen de onderzoeksresultaten van de Antarctic Sabbatical voor educatieve doeleinden gebruiken. Ga jij de uitdaging aan?

Aan welke voorwaarden moeten deelnemers voldoen?

Tijdens de expeditie zal hard moeten worden gewerkt onder meedogenloze omstandigheden. De deelnemers moeten dan ook naast de noodzakelijke wetenschappelijke nauwkeurigheid beschikken over een goede conditie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jones-Williams: 'We zijn op zoek naar gepassioneerde mensen met een gevoel voor wereldburgerschap. Na thuiskomst moeten ze hun bevindingen met de wereld willen delen.'

Wat gaan de deelnemers doen?

De burgerwetenschappers zullen een intensieve training volgen in het Chileense Punta Arenas, waar ze worden voorbereid op laboratoriumwerk en apparatuurgebruik. Ze zullen vervolgens naar Antarctica vliegen en sneeuwmonsters verzamelen in het binnenland en deze onderzoeken op de aanwezigheid van microvezels die niet van Antarctica komen. De wetenschappers krijgen ook de tijd om te reizen en natuurwonderen als de Drake Icefall en Elephant’s Head te bezoeken. Vervolgens vliegen ze terug naar Chili, waar verder onderzoek plaatsvindt.

Mee met de Antarctic Sabbatical?

Om je aan te melden voor de Antarctic Sabbatical vul je een aanmeldingsformulier in op de site van Airbnb. Waar wacht je nog op? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?#mamontcup2018

Een bericht gedeeld door markschedrin (@markschedrin) op

Ontdek de spectaculaire natuur van Antarctica: Drake Icefall. (Foto: Instagram)