Ga naar een nationaal paradijs in plaats van ver op reis! image

Ga naar een nationaal paradijs in plaats van ver op reis!

Als reiziger hoef je niet altijd ver te reizen om te kunnen genieten van natuur en cultuur. Ook dichtbij huis is meer moois te vinden dan je in eerste instantie misschien denkt. Zo dacht de Deutsche Bahn er ook over met een waanzinnig leuke Instagram-campagne.


In een zomercampagne die wereldwijd aandacht trok heeft de Deutsche Bahn foto’s gebruikt van bestemmingen in Duitsland die verdacht veel lijken op internationale bestemmingen. Het achterliggende idee: je hoeft de Heimat niet te verlaten om je ver weg te wanen of een fantastische reis te maken. Die duurzame boodschap heeft nog niet elke Duitser ontvangen: volgens onderzoek van de Duitse spoorwegen reist 72 procent van de Oosterburen naar het buitenland voor vakantie, met alle gevolgen van dien voor het milieu. 

Voor mooie uitzichten hoef je Duitsland niet uit! (Bron: Instagram)

 

Bespaar je die vlucht


Door middel van Instagram-foto’s van populaire internationale bestemmingen en hun Duitse tegenhangers probeert de Deutsche Bahn Duitsers duidelijk te maken dat dat een vakantie in eigen land ook exotisch kan zijn Hashtag: #spardirdenflug (bespaar je die vlucht maar). Zo zie je dat de natuur van Beieren verdacht veel lijkt op de natuur van Canada. En de skylines van Frankfurt en Manhattan? Twins!  Wij pleiten voor een soortgelijke Nederlandse campagne! Dus: je volgende vakantie maar naar de Veluwe in plaats van de Afrikaanse savanne? Of een citytrip Rotterdam in plaats van New York? Wij zijn om...

Ga naar Frankfurt in plaats van New York (Bron: Instagram)