Duurzame must-haves: dit zijn jouw nieuwste travel essentials image

Duurzame must-haves: dit zijn jouw nieuwste travel essentials

Bij duurzame reizen horen natuurlijk ook handige, duurzame hebbedingetjes. Zie jij iets voor jezelf tussen deze groene gadgets en accessoires?


Poets je tanden groen met de bamboe tandenborstel

The Bamboovement pleit voor duurzame bamboeproducten als vervangers van wegwerpproducten. Mooi startschot: een bamboe tandenborstel, € 7,50 (vier voor € 10).

Duurzaam je tanden poetsen (Foto: The Bamboovement)


Trotseer weer en wind met jouw duurzame windjack

De getrainde outdoor professional zweert bij een windjack. Een van de geavanceerdste modellen is de Green Core Windbreaker van VAUDE. Dit lichtgewicht en uniseks jasje kan in zijn geheel worden weggestoken in het achtervak. Aan de zijkant is stretchstof toegevoegd, wat de bewegingsvrijheid ten goede komt en de windjack geschikt maakt voor het betere hike- en bikewerk. Maar je kunt ’m óók gewoon casual dragen. Door het gebruik van plantaardige en gerecyclede materialen is de jack ook nog eens extreem duurzaam, € 190.

Krijg de wind van voren met dit duurzame windjack (Foto: Vaude)

 

Vang je vuil op met de GuppyFriend-waszak

Je hebt er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan, maar met elke wasbeurt belast je het milieu — en dan hebben we het niet alleen over je waterverbruik. Het zit zo: tijdens het wassen van je kleren komen er plastic en nylon microvezels vrij, die via het riool en waterzuiveringsinstallaties uitmonden in zee. Met de GuppyFriendwaszak vang je tot 99 procent van deze microvezels op. Een bijkomend voordeel is dat je kleding op deze manier minder snel slijt en dus langer mooi blijft, € 29,75.

Duurzaam je was doen met de GuppyFriend-waszak (Foto: GuppyFriend 

 

Gooi je haar los na het wassen met de shampoo bars

De shampoo bars van Lush zijn verpakkingsvrij. Een mooi alternatief voor in plastic verpakte doucheproducten. En ideaal voor op reis! Vanaf € 9,50.

Handige shampoo voor op reis (Foto: Lush)

 

Duurzaam drinken uit je dopper

Loop tegenwoordig een willekeurige schoolcampus of kantoorruimte binnen en je ziet ’m geheid staan: de Dopper. Deze populaire waterfles is (in ons eigen Haarlem) bedacht en ontworpen om de verkoop van single-use plastic waterflesjes tegen te gaan. Ook wij gingen overstag. De Dopper staat dagelijks op onze bureaus en gaat steevast mee op reis. Voor ons een kleine aanpassing, met een grote impact. Doe jij ook mee aan onze boycot van plastic flesjes uit de supermarkt, van het station of vliegveld? Verkrijgbaar in verschillende formaten — de original vanaf € 12,50 — en als thermosvariant, vanaf € 29,50. Ook handig: de Carrier, een koppelstuk voor je rugzak, € 5,50.

Duurzame dopperganger (Foto: Dopper)