Een culinaire reis door Azië met Columbus en Netflix-serie Street Food image
Lkoedam

Een culinaire reis door Azië met Columbus en Netflix-serie Street Food

De makers van de razend populaire Netflix-serie Chef’s Table komen met een nieuwe serie: Street Food. Maar in plaats van de keuken van sterrenrestaurants in te duiken, staan nu de culinaire kunsten van chefs met voedselkraampjes in de spotlight. 


Culinaire reis

In de Netflix-serie Street Food maak je een culinaire reis door de wereld van Aziatisch streetfood. Je ontdekt de bijzondere verhalen achter de chefs die de voedselkarretjes en kraampjes runnen. In het eerste seizoen reis je door negen Aziatische landen (Thailand, India, Taiwan, Japan, Singapore, Zuid-Korea, Indonesië, Vietnam en de Filipijnen ) en wordt je getrakteerd op de eigenzinnige streetfoodcultuur die er heerst. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Dat smaakt naar meer

De allereerste aflevering van Street Food gaat over chef Jay Fay, die haar eigen draai geeft aan Thais streetfood. En laat de Thaise keuken nu net een van de onze favoriete (Aziatische) keukens zijn! Achter alles zit liefde. In het noorden van Thailand is dat zo klaar als een klontje. Alles wat met voedsel te maken heeft, wordt hier héél serieus genomen. Wat is de ideale hoeveelheid kokosmelk voor khao soi? Waar wordt de beste lemongrass verbouwd? En welke straatmarkt mag je in geen geval overslaan? Vraag de locals in Noord-Thailand wat en waar je absoluut moet eten en je krijgt van iedereen een ander antwoord. Toch zijn er een aantal gerechten die je echt niet wilt missen.

Proef in elk geval de heilige drie-eenheid van de Noord-Thaise keuken:

1. Nam prik num: een geroosterde groene chilipasta

2. Nam prik ong: een mild gerecht met varkensvlees, tomaten en gefermenteerde sojabonen

3. Khao soi, Chiang Mais beroemde currysoep met noedels.

 

Wordt jij ook hongerig en tegelijkertijd reislustig van de serie Street Food? In ons Zuidoost-Aziëboek staan 15 onvergetelijk mooie reizen door Azië met de leukste travel tips en tricks.