Dit zijn de beste reisbestemmingen in september image
Lkoedam

Dit zijn de beste reisbestemmingen in september

September is een ideale maand om op reis te gaan. De schoolvakantie is voorbij, wat minder drukte betekent en lagere prijzen. Ook is in veel landen de temperatuur zeer aangenaam. Wil jij aankomende september nog op vakantie, maar weet je nog niet waarheen? Dit zijn de beste bestemmingen!

Fantastisch Frankrijk 


Romantisch Frankrijk (Foto: Louise ten Have)

 

Voor veel Europese landen geldt het voor- en najaar als beste reisseizoen, zo ook voor Frankrijk. Voor het Middellandse Zeegebied geldt hetzelfde. Enkele van onze reisfavorieten:

 

Marseille

Wat gelijk opvalt in, de tweede stad van Frankrijk, is de mediterrane joie de vivre van de bijzonder multiculturele bevolking. Andere grote pluspunten: de veelzijdige architectuur, het grote culturele aanbod en de imponerende natuur van de Provence in de directe omgeving. Mei, juni en september zijn dé maanden om de stad en kust aan te doen.

 

Rhône-Alpes

De naam zegt het al: de regio Rhône-Alpes ligt tussen de Alpen en de Rhône-rivier in het zuidoosten van Frankrijk. Het gebied kent een indrukwekkende landschappelijke en culturele diversiteit. De regio is het aangenaamst in het voorjaar en vroege najaar – de temperatuur is lekker, de toeristenmassa’s van de hoogzomer blinken uit door afwezigheid en je hoeft geen rekening te houden met hittegolven of ijzige Alpenwinden (winter). Voor meer cultuur en historie is Lyon de aangewezen plek, met Romeinse ruïnes, talloze musea en theater. Van mei t/m september heb je er veel zon en een prettige temperatuur.

 

Bretagne

De grillige kustlijn van Bretagne is fascinerend en ruig, de binnenlanden lieflijk en behaaglijk. Het weer is een bepalende factor in de regio en moet grote invloed hebben op het gemoed van de bewoners; het waait vaak stevig, ook bij zonnig weer. Dat zonnige weer kan snel omslaan in een flinke storm met helse stortbuien. Van april t/m oktober (juli en augustus zijn toeristische piekmaanden) is het weer aangenaam, met een redelijke kans op zonneschijn. Alle faciliteiten voor bezoekers zijn dan open. Eilandhoppen met de ferry kan het hele jaar door, maar als je slechts een dagje op een eiland wilt doorbrengen kan dat doorgaans alleen tussen mei en september.

 

Corsica

Corsica staat bekend als wandeleiland, maar het ruige binnenland biedt veel meer dan alleen wandelroutes. Wat dacht je van grillige bergen en landschappen die voor je ogen na elke bergpas veranderen? Een lekkere keuken met Franse en Italiaanse invloeden? En verborgen stranden? Mei, juni en september zijn de beste reismaanden. Dan ontwijk je de grote stroom toeristen en heb je het eiland (bijna) voor jezelf.

 

Zinderend Zuid-Korea 


Gezellig Zuid-Korea (Foto: Malou van Breevoort)

Zuid-Korea heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een op westerse leest geschoeide democratie. Naast een land van cultuur en tradities, is het ook het land van elektronicamerken en autofabrikanten. Dankzij het uitgebreide ov-netwerk zit je zo in prachtige bergen en bossen of aan zee. Let wel, het rijk alleen heb je vrijwel nergens – dit is een van de dichtstbevolkte en hoogst ontwikkelde landen ter wereld. De beste tijd om Zuid-Korea vrij van muggen, hitte en ijzige kou te bezoeken is in september en oktober. In het voorjaar is de temperatuur ook oké, maar heb je wat meer kans op regen. De hete zomermaanden gaan gepaard met een hoger tyfoonrisico. Ook voor de hoofdstad Seoel, het politieke, culturele, sociale en economische centrum van Zuid-Korea, gelden september en oktober als beste reismaanden.

 

Ideaal Ierland


Indrukwekkend Ierland (Foto: Hans Zeegers)

 

Hoewel Ierland misschien wel op zijn best is als het regent, bieden de late lente en de vroege herfst de grootste kans op constant droog, helder en zonnig weer. Maar zekerheid heb je nooit. In het zuidwesten vind je ruige rotskusten, eindeloze vergezichten over de Atlantische Oceaan en witte zandstranden. Het gebied bestaat uit een reeks schiereilanden – waarvan Beara het rustigste is – met elk hun eigen karakter. De fameuze four seasons in one day maken deze streek een minder geschikte bestemming voor zonliefhebbers, hoewel de zon zich zeker genoeg laat zien. De beste maanden voor een rondreis door het zuidwesten zijn mei en september. Bedenk dat zelfs wanneer het elke dag regent, deze regen vaak in de ochtend valt en je ’s middags kunt genieten van de zon. De winters zijn niet bijzonder koud, wel heel erg regenachtig. Ga je toch in de winter, zorg er dan voor dat je overnachtingplaatsen reserveert. Veel hotels zijn dan gesloten.

De inwoners van het Ierse graafschap Donegal en het aangrenzende Noord-Ierland, dat bij Groot-Brittannië hoort, delen naast een bewogen geschiedenis ook een van de meest schitterende landschappen van Europa: een gebied waar een enorme verscheidenheid aan ongerepte natuur, knusse oude stadjes en geïsoleerde eilandjes voor de kust van de Atlantische Oceaan een sterke aantrekkingskracht uitoefenen op avontuurlijk ingestelde reizigers. Ook hier geldt dat mei en september de beste reismaanden zijn en dat de winters niet bijster koud maar wel regenachtig zijn.

 

Adembenemend mooi Australië

Onvergetelijk Australië (Foto: Malou van Breevoort)

 

Sydney en Nieuw-Zuid-Wales

Sydneysiders zijn gezegend met fantastisch natuurschoon (de natuurlijke haven en stadsstranden zijn ongeëvenaard) en een waanzinnig klimaat. Maar ook het rijke culinaire en culturele aanbod van de stad doen je die vierentwintig uur lange vliegreis snel vergeten. Voor de perfecte weersomstandigheden zorg je dat je er van september t/m november (Australische lente) arriveert. Het is er dan aangenaam warm, alles staat in bloei en het culturele seizoen is nog volop aan de gang.

 

Victoria

Een roadtrip, strand en Australië; ze komen samen in de deelstaat Victoria en in het bijzonder de Great Ocean Road, een van de mooiste kustroutes Down Under. Maar ook een van de populairste. Gelukkig zijn er alternatieven. Hit the road in de Australische winter, van juni t/m augustus. Er zijn dan minder toeristen en de prijzen zijn voordeliger. Bonus: het is walvissenmigratieseizoen. Ook de lente (september t/m november) is fijn – de natuur wordt wakker, de watervallen zijn op hun mooist en de zomerdrukte is nog niet aan de hand. Toegegeven, Melbourne kan niet buigen op een spectaculaire locatie of adembenemende stranden, maar compenseert dat manco ruimschoots als culturele en culinaire hoofdstad van het land. De herfst en lente zijn de beste reisseizoenen voor een stadsbezoek. De temperatuur is dan doorgaans ergens in de twintig graden. In de Australische zomer zijn daarentegen hittegolven (en venijnige bush fires) troef.

 

Ontdek nog veel meer bijzondere reisbestemming in de nieuwste editie van Columbus Travel. In deze editie nemen we je mee op ontdekkingsreis in onder andere Canada en Jordanië. Hieronder kun je alvast een kijkje nemen.