Een blik achter de schermen met fotograaf Marije image Een blik achter de schermen met fotograaf Marije image Een blik achter de schermen met fotograaf Marije image

Een blik achter de schermen met fotograaf Marije

Vraag jij je weleens af hoe een reportage voor Columbus Travel tot stand komt? Lees dan vooral verder, want Columbus Travel-fotografe Marije van de Vlekkert vertelt je meer over haar werk voor Columbus en over haar recente reis naar Canada.


Marije tijdens haar reis in Canada (Foto: Marije van de Vlekkert)

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Marije van de Vlekkert, vormgever én fotograaf bij Columbus Travel.

Ben je al vaker voor Columbus op reis geweest?
Ik heb al verschillende mooie reizen voor Columbus mogen maken, in grote steden maar ook door regio’s of een heel land.

Hoe lang ben je in Canada geweest en is er iets wat kun je al over je reis kunt vertellen?

Ik ben een dikke maand in Canada geweest, omdat ik er een vakantie achteraan heb geplakt. Voor Columbus heb ik twaalf dagen door de regio Quebec gereisd. Daarna ben ik naar de westkust gevlogen en heb daar een roadtrip door British Columbia gemaakt.

Welke reistip kun jij mensen geven die zelf van plan zijn om naar Canada te reizen?

Huur een auto (of een kleine camper) en ga rondrijden. Het is een ontzettend groot land, waar je niet op raakt uitgekeken. Binnen zes uur kun je van een ijskoud gletsjergebied in Jasper National Park naar een aangenaam warm woestijngebied in Okanagan rijden. Weer zes uur later sta je op Vancouver Island in een kletsnat regenwoud. Bizar toch?

Wat was behalve je reis naar Canada de meest bijzondere reis die je gemaakt hebt voor Columbus Travel?
Wow. Wat een lastige vraag. Elke reis maakt een grote impact omdat we alle reizen zelf voorbereiden. Elke freelancer die op reis gaat doet zelf onderzoek naar de leukste plekken, de bijzonderste accommodaties en de tofste restaurantjes. Zo is elke reis er dus een die je zelf zou willen maken. Volgende maand ga ik voor Columbus naar een persoonlijke bucketlistbestemming: Mongolië!

Hoe anders is het om voor Columbus Travel te reizen in plaats van zelf op pad te gaan?
Elke reis voor Columbus is er een die je zelf zou willen maken, omdat we zelf het vooronderzoek doen. Het is toch anders dan een eigen reis omdat je constant alert bent. Ik als fotograaf ben bijvoorbeeld constant met het licht bezig. ‘Die ene berg staat nu in de schaduw, dus we moeten er later terugkomen als de zon er mooi op valt.’ En net als je eigenlijk zou willen slapen moet je nog de stad in want die ene club is nu pas open waar je toch écht een foto van wilt hebben. Je staat dus constant aan. En dat probeer ik op mijn eigen vakanties wat meer los te laten. Ik neem overigens ook veel minder gear mee. Als ik zelf op reis ga vind ik mijn iPhone meestal wel voldoende.

Wat is jouw droombestemming waar je echt nog een keer naar toe wilt reizen?
Naast Mongolië
− waar ik binnenkort heen mag − zou ik graag nog eens naar een koud gebied willen. Antarctica bijvoorbeeld.
Ik ben benieuwd hoe de mensen daar overleven. Hoe is het om daar te wonen? Zo kies ik trouwens meestal mijn volgende bestemming. Ik ben dan nieuwsgierig naar iets en dan ga ik er naartoe.

Hoe reis jij weg van de massa?
Ik reis zelf nooit in het hoogseizoen en ik probeer altijd te ziggen waar anderen zaggen. Strand vol? Loop een paar honderd meter voorbij de strandtenten en je ligt er bijna in je eentje. Weekendje Parijs? Liever ga ik naar een authentiek dorpje en proef het échte Franse leven. Een bekend meer in Canada bezoeken? Ik sta vroeg op om de massa voor te zijn. Het is op deze manier absoluut nog wel mogelijk om een bepaalde plek voor jezelf te hebben.

Ben je nieuwsgierig naar de foto's van Marije die zij in de regio Quebec heeft genomen? De reportage staat in de nieuwste editie van Columbus Travel. Hieronder alvast een klein voorproefje van editie 83:

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.