In the picture: Topfoto van de Dag image
Lkoedam

In the picture: Topfoto van de Dag

Communitylid Joost Boerman heeft ons verrast met deze een prachtige onderwaterfoto. We delen deze Topfoto van de Dag dan ook graag met jullie. Gewoon om even lekker bij weg te dromen.

Vliegend door het water in Australië, door communitylid joostboerman

Exmouth is het walhalla van onderwater wildlife. Hier in exmouth heb ik zes maand gewoond en geen dag het water gemist. Australia staat bekend om het Great Barrier Reefmaar vele vergeten dat je hier altijd een boot voor nodig hebt om er te komen. Als backpacker had ik geen zak met geld mee, maar wou ik toch elke dag even de zee in. In Exmouth kun je vanaf de kant al van alles tegen komen: haaien, schildpadden dolfijnen en mantaroggen. Je moet soms een beetje ballen hebben om wat verder uit te zwemmen, maar dan kan het heel erg rewarding zijn. Het Ningaloo Reef heeft eigenlijk alles te bieden vanaf fantastische snorkelplekken vijf meter vanaf de kant, duiken bij de navi pier en tours zwemen met walvishaaien. Deze drie mantaroggen kwamen we tegen op ongeveer 20 minuten uitzwemen vanaf de kant. Het is ongelofelijk om te zien hoe deze dieren strak achter elkaar zwemen in harmonie. Wil je met haaien, walwissen, zeeslangen en nog veel meer soorten zeedieren zwemmen, dan is exmouth de plek in Australia.

Wil jij jouw fotografieskills verbeteren? In onze reisfotografiespecial, staan 98 super handige tips over: spelen met licht, locals eruit laten springen, het benutten van landschappen en nog veel meer. Hieronder kun je alvast een kijkje nemen.